Varustamo – tukena yrityksen omistajanvaihdoksessa

Hankkeessa kartoitetaan Kouvolan yritysten omistajanvaihdostarpeita, ohjataan yrityksiin palveluita ja asiantuntijoita, valmennetaan sekä luopuvia yrittäjiä ja niiden henkilökuntaa sekä jatkajia yrityksen omistajanvaihdosteemassa. Hankkeen tavoitteena on tunnistaa yritysten omistajanvaihdoksia ennakoiden. Lisäksi hankkeessa luodaan Kymenlaaksoon yrityksen omistajanvaihdoksen palvelumalli kokoamalla yhteen tunnistetut parhaat käytännöt yritysten omistajavaihdoksissa. Mallissa selkiytetään ja konkretisoidaan jo tunnistetut polut ja keskeiset palvelut yritysten omistajanvaihdoksiin.

Hanke vahvistaa alueen yhteishenkeä parantamalla palveluntarjoajien verkostoyhteistyötä, imagoa ja edistää myönteisen yritysilmapiirin kehittymistä maakunnassa. Onnistuneilla omistajanvaihdoksilla saadaan aikaan alueellista vireyttä ja vetovoimaa, varmistetaan työpaikkoja ja luodaan uusia. Uudet yrittäjät saavat lentävän lähdön toiminnalleen ja yritysten tuotteiden ja palveluiden tarjonta kehittyy.

Projektin nimi: Varustamo - tukena yrityksen omistajanvaihdoksessa
Toteutusaika: 1.10.2023 - 30.9.2026
Rahoitus: Hämeen ELY-keskus, Uudistuva ja osaava Suomi 2021-2027; EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelma, Euroopan sosiaalirahasto plus (ESR+)

 

 

Noudatamme kaikessa henkilötietojen käsittelyssä asianmukaisia suojatoimenpiteitä ja tietosuojalainsäädännön periaatteita. Tutustu tietosuojaselosteeseemme täältä.

Olemme apuna, kun yrityksen omistajanvaihdos on ajankohtainen

Teemme yrityksen omistajanvaihdoksesta sujuvan luopujayrittäjälle erilaisten neuvontapalveluiden ja asiantuntija-avun keinoin. Autamme perheyrityksiä tukemalla sukupolvenvaihdostilanteissa. Yrityksen ostamisesta kiinnostuneille tarjoamme ohjausta ja valmennusta yrittäjyyteen. 

Jatkajapankki - minustako yrityksen ostajaksi?

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä jo olemassa olevan yrityksen ostamisen kautta? Ilmoittaudu mukaan Jatkajapankkiin, niin tiedotamme sinulle paikallisista myynnissä olevista yrityksistä. Ilmoittautumalla Jatkajapankkiin, saat sähköpostiisi myös tiedot Varustamo -hankkeen ajankohtaisista tapahtumista, vierailuista ja koulutuksista. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

>>> Ilmoittaudu Jatkajapankkiin

 

Tutustu myös hankekumppaneidemme tarjontaan

Varustamo – tukena yrityksen omistajanvaihdoksessa -hankkeessa Kouvola Innovationin, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin ja Kouvolan ammattiopisto Edukon osahankkeet ovat osa koko Kymenlaakson laajuista toimintaa, jossa ovat mukana myös Cursor ja Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekami.

 

Varustamo-hankkeen omistajanvaihdos-asiantuntijat

Löydät omistajanvaihdos-asiantuntijat täältä.

 

Omistajanvaihdostarinoita Kouvolasta

Piian ja Rengin yrittäjät hakevat yritykselleen jatkajaa

Vappupäivänä Mari ja Jori Hellsten aloittivat 15. kesäkautensa yrittäjinä kahvila Piiassa ja Rengissä Elimäellä. Tämä kevät on Hellsteneille poikkeuksellinen kuitenkin siksi, että kahvila on nyt myynnissä.
Lue koko juttu täältä >>

Pektra löysi yrityskaupan kautta kasvu-uralle

Korialla Terästiellä toimiva teräsrakenteita valmistava Pektra Oy täytti viime vuonna 30 vuotta. Vuonna 2020 yrityksessä toteutettiin omistajanvaihdos ja yrityskaupan myötä laajeni omistuspohja. Nyt Pektran tavoitteena on kasvu.
Lue koko juttu täältä >>

Kapula seuraavalle – Kokemuksia omistajanvaihdoksesta

Myyjän näkökulmasta yrityskauppa voi tuntua elämäntyöstä luopumiselta. On luotettava siihen, että jatkaja osaa ja pärjää, ja on päästettävä irti. Kuusankosken Viherpiste vaihtoi omistajaa 42 vuoden jälkeen.
Lue koko juttu täältä >>

Metallisorvaamo M. Hakalan toimintaa jatkoi henkilöstö

Metallisorvaamo M. Hakala on kasvanut vuosien kuluessa yhdeksi Kymenlaakson suurimmista koneistamoista. Yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvät, sillä yritystoiminnan jatkajat löytyivät omasta henkilöstöstä.
Lue koko juttu täältä >>

Pitkän linjan kuljetusyritys vaihtoi omistajaa

Kun kouvolalainen Jussi Markkanen jokunen vuosi sitten meni yritysneuvoja Timo Lehmusmetsän juttusille Kinnoon, kertomaan aikeestaan ostaa oman työnantajansa yritys, ei vastaanotto ollut ihan odotetunlainen.
Lue koko juttu täältä >>

Lisätietoja

Sipilä Nora

Asiantuntija
Omistajanvaihdokset
+358 20 615 5070
+358 40 661 4170
nora.sipila@kinno.fi

Scroll to top