• Hyötyvirran ekosysteemipalvelut

  Hyötyvirran ekosysteemipalvelut

  Kiertotaloustavoitteiden kasvava vaikutus tuo mukanaan haasteita mutta myös mahdollisuuksia menestyä. Kiertotalouden kasvupotentiaali alueen …
 • Smart Hub Solutions

  Smart Hub Solutions

  Railgate Finland - Smart Hub Solutions on jatkumo Kouvolan kaupungin vetämälle Kouvola RRT …
 • Yrittäjän tukiverkko

  Yrittäjän tukiverkko

  Yritysten valmius toimia äkillisesti ja radikaalistikin muuttuvissa toimintaympäristöissä on paremmin turvattu projektiin osallistuneiden …
 • Hyötyvirran ekosysteemipalvelut

  Kiertotaloustavoitteiden kasvava vaikutus tuo mukanaan haasteita mutta myös mahdollisuuksia menestyä. Kiertotalouden kasvupotentiaali alueen pk-yritysten liiketoiminnassa …
 • Smart Hub Solutions

  Railgate Finland - Smart Hub Solutions on jatkumo Kouvolan kaupungin vetämälle Kouvola RRT -investointihankkeelle ja …
 • Yrittäjän tukiverkko

  Yritysten valmius toimia äkillisesti ja radikaalistikin muuttuvissa toimintaympäristöissä on paremmin turvattu projektiin osallistuneiden yritysten osalta.
 • KOSKES

  KOSKES-projektissa kehitetään kiertotalousosaamiskeskuksen konseptia Hyötyvirta-yritysalueelle Kouvolaan. Toteutuessaan keskus tarjoaisi erilaisia palveluita ja yhteistyömahdollisuuksia pk-sektorin yrityksille …
 • BUT

  Biotalouden uudet tuulet. Kymenlaakso tavoittelee hiilineutraalisuutta. Alueella on useita merkittäviä toimijoita, joiden yhteistyötä tarvitaan tavoitteeseen …
 • Harvinaiset maametallit talteen

  Tietoyhteiskunnan ylläpitäminen ei olisi mahdollista ilman harvinaisia maametalleja ja siksi niiden saatavuuden varmistaminen etenkin kierrättämällä …
 • GoSmart BSR

  Monikansallinen projekti, joka kohdistuu heikommin kehittyneiden Itämeren alueen seutujen matalaan innovaatiokapasiteettiin ja pyrkii parantamaan sitä. …

Kaikki henkilöt

#SupportYourLocal #TuePaikallista

Nyt jos koskaan on tarpeen tukea paikallisia yrittäjiä. VisitKouvola ja Kouvolan Sanomat ovat koonneet listan paikallisista toimijoista, jotka ovat muuttaneet toimintaansa korona-epidemian takia. Useat yritykset tarjoavat palvelujaan etänä ja toimittavat tuotteitaan koteihin. Tuetaan heitä yhdessä!

Kun koronavirusepidemian aiheuttama poikkeustila alkoi, ryhtyi VisitKouvola yhteistyöhön Kouvolan Sanomien kanssa koostaen yhdessä listaa Kouvolan alueen yrityksistä, jotka tarjoavat palveluita joita voi hyödyntää vaikka omalta kotisohvalta.

Listalle kertyi nopeasti kymmeniä yrityksiä ja yhteensä niitä onkin jo toista sataa. Listan on tarkoitus helpottaa karanteenissa olevien ja riskiryhmiin kuuluvien ihmisten elämää kertomalla, että heidän on mahdollista saada tarvitsemansa palvelut suoraan kotiovelle ja ulkona liikkumista on mahdollista välttää.

On myös haluttu  nostaa paikallisia yrityksiä ja heidän palveluitaan esiin. VisitKouvola ja Kouvola Innovation on toteuttanut aiheesta myös markkinointikampanjan, johon on kuulunut radiomainontaa sekä näkyvyyttä VisitKouvolan ja Kinnon verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa, kuten myös katukuvassa.

Käynnissä on myös arvontojen sarja, jossa VisitKouvola arpoo viikoittain Facebook-sivuillaan paikallisten yritysten tuotteita aina toukokuun lopulle saakka. Palkintoina on kaikenlaista kivaa, herkuista autokatsastukseen.

Listaa kotiin toimitettavista palveluista päivitetään edelleen aktiivisesti Kouvolan Sanomien sivuille ja uusia vinkkejä palveluista voi toimittaa VisitKouvolan sivujen kautta, tai kommentoimalla suoraan Kouvolan Sanomien artikkelin alle.

Puuttuuko listalta joku palvelu? Vinkkaa palvelusta meille tästä.

Palveluiden listaukseen Kouvolan Sanomissa pääset tästä. 

Lisätietoja: 
Anne Harrila, markkinointipäällikkö
p. 020 615 9030   |   anne.harrila@kinno.fi

Rakentamisen kiertotaloutta vauhdittamassa -webinaari 11.11.

Tule tutustumaan käytännön esimerkkeihin rakentamisen kiertotaloudesta Kouvolassa sekä maailmalla.

Tilaisuudessa tutustumme tanskalaisen Lendager Group:in toteuttamiin töihin Kööpenhaminassa, jonka jälkeen jatkamme Materiaalitorin mahdollisuuksien esittelyllä. Lopuksi esittelemme Kouvolassa toteutettuja pilotointeja materiaalien uudelleen käytöstä.

Tilaisuus on suomeksi muilta osin paitsi Lendager Group:in esityksen osalta, joka toteutetaan englanniksi. Tilaisuus on maksuton ja se järjestetään Microsoft Teamsissä.

Tapahtuma on osa Kouvola Innovation Oy:n (Kinno) ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) ReUse-projektia, jonka tavoitteena on rakentamisen kiertotalouden edistäminen.

Ohjelma:

9.00 Tilaisuuden avaus - Kinno, Ville Räty ja Xamk, Katja Ahola

9.10 Circular economy examples from Copenhagen - Lendager Group, Andrers Lendager
Anders Lendager is architect MAA, founder and CEO of Lendager Group – an innovative company that works in the built environment and specialized in cost neutral sustainable buildings with specific focus on circular economy.

10.40 Materiaalitori rakentamisen kiertotalouden näkökulmasta – Motiva, Paula Eskola
Paula Eskola toimii Motiva Oy:ssä johtavana asiantuntijana kiertotalouden, materiaalitehokkuuden ja teollisten symbioosien osalta. Motiva Oy on valtion kestävän kehityksen yhtiö, joka kannustaa energian ja materiaalien tehokkaaseen ja kestävään käyttöön.

11.00 Kouvolassa toteutettujen pilottien esittely - Ville Räty ja Katja Ahola

11:20-11:40 tilaisuus päättyy

Tapahtumaan osallistuminen on de minimis -tuen alaista, arvo 500 € (omavastuu 0 €). Osallistuminen edellyttää de minimis -ilmoituksen täyttämistä (osallistujille lähetetään lisätietoja s-postitse ennen tilaisuutta).

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 9.11.2020

Lainoja ja investointiavustusta tarjolla

Otsakorven säätiö myöntää Kymenlaakson pienille ja keskisuurille yrityksille, erityisesti pienteollisuusyrityksille ja maatalousyrittäjille, lainoja, joiden korko on yksi prosentti ja laina-aika pääsääntöisesti 5 vuotta.

Lainoja myönnetään tuotannollisiin investointeihin, kuten koneiden ja laitteiden hankintaan, sekä maatalousyrittäjille myös liitännäiselinkeinojen hankintoihin. Lainoille vaaditaan esimerkiksi pankin tai vakuutusyhtiön takaus. Lainahakemuksessa on selostettava yrityksen nykyistä toimintaa sekä esiteltävä suunniteltu hanke ja sen kustannukset. Hakemukseen on ehdottomasti liitettävä viime tilikauden tuloslaskelman ja taseen jäljennökset ja maatalousyrittäjien osalta vahvistetun veropäätöksen jäljennös.

Pääomalainat
Säätiö myöntää alueella aloittaville yrittäjille ja maaseutuyrittäjille oman pääoman ehtoisia vakuudettomia lainoja. Pääomalainaa voi hakea enintään 25 000 euroa. Lainalla on kiinteä korko, joka on 1% p.a. Koko laina maksetaan pois kertyneine korkoineen kerralla laina-ajan loppuessa ellei yrittäjä itse halua sanoa lainaa tai sen osaa irti aiemmin.

Aloittava yrittäjä voi hakea säätiöltä pääomalainaa saatuaan samassa yhteydessä toiselta ulkopuoliselta sijoittajalta vastaavan tai suuremman rahoituksen. Hakemukseen voi liittää lausunnon yhteistyökorkeakoululta, hautomosta tai kiihdyttämöohjelmasta. Lausunnonantaja voi toimittaa lausunnon myös suoraan säätiölle. Lausunnot ovat luottamuksellisia, eikä lausunnon sisällöstä anneta tietoa lainanhakijalle.

Maaseutuyrittäjä voi hakea pääomalainaa, jos yrittäjän luottotiedot ovat kunnossa. Lisäksi hakemuksen liitteeksi vaaditaan ProAgrian lausunto.

Yrityksen investointiavustus
Kymenlaakson alueella oleva maatilayrittäjä tai säätiön pääomalainaa hakeva (tai sitä juuri saanut) muu yrittäjä voi hakea investointiavustusta. Avustusta voi hakea enintään 5 000 euroa ja sitä voi saada vain kerran. Investointiavustushakemus on lähetettävä säätiölle ennen investointia tai viimeistään kuukauden sisällä hankinnasta.

Lisätietoa säätiön sivuilta

 

Markkinavuoropuhelu kirjastokahvilan käyttöoikeussopimuksesta 6.11.2020

Kouvolan kaupunki etsii kahvilayrittäjää kaupunginkirjaston pohjakerroksessa sijaitsevaan 60-paikkaiseen kahviotilaan. Tila mahdollistaa myös lounastarjoilun järjestämisen. Suunniteltu sopimuskausi on  1.12.2020-31.12.2021 (aloituspäivä sopimuksen mukaan). Sopimuskautta voidaan tämän jälkeen jatkaa toistaiseksi voimassa olevana.

Tervetuloa keskustelemaan tulevasta hankinnasta markkinavuoropuhelutilaisuuteen Teamsissä pe 6.11.2020 klo 14 – 15.30. Lähetämme ilmoittautuneille linkin, joka vie sinut sivulle, josta voit joko jatkaa samalla selaimella (ei vaadi ohjelman lataamista tai asennusta) tai ladata työpöytäsovelluksen. Jos sinulla on jo Teams-sovellus, kokous avautuu siellä automaattisesti.

Ilmoittautuminen 5.11. mennessä tästä.

 

Lisätietoja:

Marita Melkko
Melkko Marita

+358 20 615 5039
marita.melkko@kinno.fi