Käynnissä olevat projektit
eFTI4ALL tähtää rahtitietojen digitalisointiin
Päätavoitteena on vahvistaa Kouvolan RRT-kokonaisuuden kilpailukykyä ja digivihreää kaksoissiirtymää muuttuvassa toimintaympäristössä.
KELKKA – Kymenlaakson elintarvikesektori kansainvälisille areenoille
KELKKA – Kymenlaakson elintarvikesektori kansainvälisille areenoille -hanke keskittyy edistämään alueen elintarvikeyritysten kansainvälistymistä.
PALKO – Palkokasvien viljelykeskittymä Kymenlaaksoon
Hankkeen toimin edistetään palkokasvien ja palkoviljaproteiinien monipuolisempaa hyödyntämistä elintarvike- ja rehuteollisuudessa.
KOSI – Kouvolan seudun invest-in -toiminnan vahvistaminen
Tavoitteena on tunnistaa alueen potentiaali uusilla kasvavilla toimialoilla, kuten elintarviketeollisuudessa; kehittää tarjoamaa, nostaa yritystonttien ja -alueiden valmiusastetta ja hakea investointeja.
SuoLiike
Hankkeessa mm. tunnistetaan uusia suo- ja kosteikkoviljelyyn sopivia, ympäristöystävällisiä ja liiketoiminnallisesti kiinnostavia kasvilajeja.
Genesis
Genesis-hankkeessa tavoitteena on luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia kehittämällä puhtaan energian tuotantoon, varastointiin ja käyttöön, sekä sektori-integraatioon liittyviä ratkaisuja.
Varustamo – tukena yrityksen omistajanvaihdoksessa
Hankkeessa kartoitetaan yritysten omistajanvaihdostarpeita, ohjataan yrityksiin palveluita ja asiantuntijoita, valmennetaan sekä luopuvia yrittäjiä että jatkajia yrityksen omistajanvaihdosteemassa.
KEKE
Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka on kehittämis- ja investointihanke, jolla toteutetaan elintarvikesektorin kasvuloikka ja kehitystyössä tarvittavat laboratorioinvestoinnit.
Etunojassa kohti kestävämpää vähähiilistä rakennettua ympäristöä
Etunojassa kohti kestävämpää vähähiilistä rakennettua ympäristöä -hanke edistää vähäpäästöisemmän Kymenlaakson syntymistä tukemalla hiilineutraalien ratkaisujen ja uusien toimintamallien käyttöönottoa Kouvolan rakennetussa kaupunkiympäristössä.
Vaikuttavat työllisyyspolut
Hankkeen tavoitteena on kehittävän palveluekosysteemin avulla parantaa asiakasprosesseja ja sitä kautta vahvistaa työllisyyttä ja elinvoimaa. Työttömien osaamisen kasvu edesauttaa työllistymistä ja mahdollistaa myös yrittäjyyden.
HUIMA
Hankkeessa kehitetään yrityslähtöinen malli Hyötyvirta-ekosysteemin organisoitumiseen ja kirkastetaan toiminnan fokusta alueen materiaalitaseen ja materiaalivirtojen hyödyntämispotentiaalin perusteella.