Yrittäjän tukiverkko -hankkeesta tärkeä ja välitön apu

Vuoden 2020 syksyllä käynnistyneen hankkeen tuloksena koronakriisistä kärsineet yritykset ovat saaneet välitöntä apua taloutensa vakaannuttamiseen ja myyntinsä käynnistämiseen sekä uusien ideoiden että digitaalisten kanavien hyödyntämiseen.

”Koronaepidemia on ollut hyvin konkreettinen ja myös tulevaisuudessa todennäköisesti eri alojen toimintaan vaikuttava tekijä. Yritysten muutosvalmius ja valmius toimia äkillisesti ja radikaalistikin muuttuvissa toimintaympäristöissä on paremmin turvattu projektiin osallistuneiden yritysten osalta”, kertoo hankkeen toiminnasta vastaava yhteyspäällikkö Aleksandra Turunen.

Tuen kohteena ovat olleet työllistävät pk-yritykset, yksinyrittäjät, joilla ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on suunnitelmissa sekä yksinyrittäjät, jotka verkostoituvat suurempien tarjousten ympärille ja tuottavat palveluja verkostossa yhteistyössä muiden yrittäjien kanssa.  Yksityisten asiantuntijayritysten apua haki 37 yritystä, joista tukea on myönnetty 31 yritykselle. Tuki on yritykselle de-minimis tukea.

”Asiantuntijayritykset kilpailutettiin ja mukaan palveluntarjoajiksi valittiin yhteensä 23 yritystä. Apua tarjottiin taloudellisen tilanteen tarkasteluun, lakipalveluihin, digitaalisten mahdollisuuksien selvittämiseen, yritystoiminnan tuottavuuden tarkasteluun sekä markkinoinnin ja myynnin tehostamiseen.”

Yrittäjän tukiverkko -hankkeen puitteissa on järjestetty viime lokakuusta alkaen myös kaksi Reboot-valmennusta, joissa oli mukana 13 yritystä. Toisen ryhmän viimeinen valmennuspäivä on maaliskuun lopulla.

”Kyseessä ovat niin sanotut kehitysryhmät. Valmennuksissa yrittäjät pääsivät kokeilemaan uudenaikaista toimintakulttuuria ja nopeaa oppimista edistäviä liiketoiminnan analyysi-, suunnittelu- ja johtamismalleja. Lisäksi he oppivat hyödyntämään digitaalisia työkaluja, työskentely- ja suunnittelupohjien työmalleja omassa yrityksessä”, valmennuksen toteutuksesta vastaava Aleksandra Turunen kertoo.

Valmennus vauhditti verkkokaupan avaamista

Reboot-valmennukseen osallistui myös elintarvikkeiden markkinointiin, myynninedistämiseen ja maahantuontiin erikoistuneen Foodpath Oy:n toimitusjohtaja Sirpa Heikkinen.

"Yrityksemme toiminta pysähtyi kuin seinään, kun messut, tuote-esittelyt ja markkinointitilaisuudet peruttiin koronan vuoksi", Heikkinen muistelee.

Hänelle on yrittäjänä ollut aina selvää, että yritystoimintaa on aika ajoin uudistettava. Korona kuitenkin vauhditti jo suunnitteilla olevia toimia ja Kinnon järjestämästä valmennuksesta oli suuri apu uudistusten toteuttamiseksi.

”Sain erinomaiset eväät ja uusia työkaluja käyttöön. Tämä oli fantastinen kokemus, kun sai uuden tiedon lisäksi vaihtaa ajatuksia toisten yrittäjien kanssa. Viime syksynä oli valmennusta myös kasvokkain, mikä oli virkistävää. Nyt valmennukset on siirretty Teamsiin, mutta niiden järjestelyt on hoidettu hyvin”, Heikkinen kiittelee.

Valmennuksesta hän sai myös rohkaisua avata yritykselleen makujenpuoti.fi -verkkokaupan, jonka avaamista hän oli jo aiemmin harkinnut.

”Yrittäjälle on tärkeää oppia aina uutta ja kehittää omaa liiketoimintaansa, viestini Kinnolle onkin, että näitä valmennuksia lisää myös jatkossa!”

 

Lue lisää Yrittäjän tukiverkko hankkeesta täältä.

Lisätietoja

Turunen Aleksandra

Johtaja
Sijoittumispalvelut
+358 20 615 8140
+358 40 717 3868
aleksandra.turunen@kinno.fi

Scroll to top