Haemme uutta (työ)voimaa: Elintarvikealan asiantuntijaa ja kehittäjää

Kouvolassa on valtakunnallisesti huomattavaa elintarvikkeiden raaka-aineiden alkutuotantoa ja merkittävää elintarvikkeiden jalostusta – koko Kouvolan elintarvikeala on vahvassa kasvussa. Tule mukaan vauhdittamaan tätä kasvua! Haemme Kinnon osaavaan joukkoon elintarvikealan asiantuntijaa ja kehittäjää projektitehtävään.

Tehtävät

Haluat olla luomassa Kouvolaan vahvaa eteläisen Suomen elintarvikealan keskittymää, jonka puhtaat raaka-aineet, ilmastoystävälliset ja vastuulliset tuotantoratkaisut ja laadukkaat tuotteet tunnetaan niin lähellä kuin kaukana. Kehität Kouvolaan elintarvikesektorin ja sen edelläkävijäyritysten yhteistyöllä uusia kasvun mahdollisuuksia koko arvoketjuun, alkutuotannosta kansainväliseen liiketoimintaan. Tunnistat myös toimialarajat ylittävät mahdollisuudet yhdistämällä eri osaamis- ja liiketoiminta-alueet. Kokoat toimijoita yhteen, muodostat yhteistä visiota tulevaisuuden tavoitteista ja toimintamallista ja varmistat suunnitelmallisen etenemisen.

Tehtävässä menestyminen

Odotamme sinulta tehtävään soveltuvaa koulutusta ja osaamista, mutta koulutusta tai koulutussuuntaa tärkeämpänä pidämme rohkeaa kehittämisasennetta ja aiempaa kokemusta vastuullisista tehtävistä liike-elämässä.

Olet tavoitteellinen ja yhteistyökykyinen, katsot tulevaisuuteen ja verkostoidut luontevasti. Puhut ja kirjoitat hyvän suomen kielen lisäksi sujuvasti myös englannin kielellä. Suuri plussa on muu kielitaito. Omaksut nopeasti uusia asioita, arvostat yhdessä tekemistä ja hallitset erilaiset viestintäkanavat ja -välineet. Työsi tapahtuu asiakasrajapinnassa.

Odotamme, että toimit ylpeästi Kouvolan parhaaksi elintarvikealan yritysten osaavana kumppanina.

Jos koet yritysten toimintaedellytysten ja liiketoiminnan kehittämisen kriittisenä elinvoimaisuuden ja ihmisten hyvinvoinnin mahdollistajana kaupungissa, olet todennäköisesti juuri oikea henkilö joukkoomme. Tässä roolissa pääset hyödyntämään osaamistasi kokonaisvaltaisesti ja kehittymään edelleen yhteiskunnallisesti merkittävässä toiminnassa.

Tarjous

Nopeasti kehittyvä toimiala tarjoaa mielenkiintoisia, monipuolisia ja haastavia tehtäviä. Kotimaista ruokatuotantoa arvostetaan nyt enemmän kuin koskaan. Kestävän ruokatuotannon ja ruokaan liittyvien trendien muutokset haastavat jatkuvaan uudistumiseen.

Käytössäsi on Kinnon, sen kumppaniverkoston ja asiantuntevan tiimin yhteistyö ja tuki. Kinnossa sinua odottavat ammattitaitoiset ja kannustavat työtoverit - huippuporukka, johon on helppo sulautua.

Tehtävä on aluksi määräaikainen, mutta tavoitteena on sen vakinaistaminen projektitehtävän päättymisen jälkeen. Kyntesi näytettyäsi, toimit tulevaisuudessa Kouvolan elintarvikeyritysten tärkeänä ja toivottuna yhteistyökumppanina, joka samalla rakentaa elintarvikealasta Kouvolan elinkeinoelämän ja -strategian uutta kivijalkaa.

Lähetä hakemuksesi sähköpostilla 21.3.2022 klo 16 mennessä johdon assistentti Reetta Ikäläiselle: reetta.ikalainen@kinno.fi

Lisätietoja tehtävästä antaa toimitusjohtaja Kimmo Niemi, p. 020 615 8118, kimmo.niemi@kinno.fi

Kymenlaakson elintarvikesektorin potentiaali -selvityshankkeen (1.2.2022-31.1.2023) päätavoitteena on elintarvikealan koko arvoketjun ja ekosysteemin mahdollisuuksien tunnistaminen ja suunnitelmallinen vahvistaminen. Pitkällä aikavälillä tavoitellaan sektorin nostamista alueellisesti ja kansallisesti merkittäväksi klusteriksi, joka luo elinvoimaa ja uusia kasvun mahdollisuuksia alueen yrityksille. Elintarvikesektorin nykytilaa ja tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksia koskevien selvitysten lisäksi hankkeessa vahvistetaan yritysyhteistyötä yhteisen vision ja toimintamallin luomiseksi kehittyvälle klusterille. Hanke on saanut maakuntaliitolta Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja valtion tukea.

 

Tutustu näihin:

 

 • ”Kaikkien on saatava vihistä. Vihis nousi ilmiöksi todella nopeasti: se suosio oli käsittämätöntä. Kyllä se avasi vähän kaikkien silmät”.
  Pekka Kaikkonen, HoviRuoka Oy
 • ”Makuelämysten tuottaminen on meidän toiminnan ytimessä. Esimerkiksi kesällä kun grillissä on tavallista parempaa makkaraa, niin onhan se juhlahetki”.
  Ville Ruuda, Palviliha Oy
 • ”Kouvolan Lakritsia on valmistettu tinkimättömällä otteella vuodesta 1945. Maun takana on perinteinen valmistusmenetelmä, oikeat ihmiset, hiottu resepti, sylillinen rakkautta ja toimitusketju, joka takaa jokaisen lakupalan tuoreuden.”
  Timo Nisula, Kouvolan Lakritsi Oy

 • ”Meidän perusliiketoimintamme on kasvanut noin 40 prosentin vuosivauhtia, emmekä näe kasvun hiipuvan ihan heti”.
  Janne Hirvonen, Finnish Food Factory Oy

 

Kouvolan Sanomat tammikuussa 2022:

Kouvola on elintarvikekaupunki, jonka antimilta harva suomalainen välttyy
Yrittäjien mielestä kaupunki on oivallinen ruoan tehtailuun: "En voisi parempaa kuvitella"

”Jokaisen suomalaisen pöydässä on Kouvolassa valmistettua ruokaa",
Raino Kukkonen, pitkän linjan elintarvikeyrittäjä Kouvolasta.

”Kauralle on nyt kova kysyntä. Kauratuotteille on kysyntää myös Aasiassa. Kouvolan raideyhteydet antavat elintarviketehtaalle uusia mahdollisuuksia”,
Kati Rajala, Korian liiketoimintayksikön johtaja, Fazer.
Lue juttu täältä.

”Tällä hetkellä 10 – 15 prosenttia Kouvolan lakuista lähtee esimerkiksi Kanadaan, Saksaan ja Italiaan",
Timo Nisula, lakutehtailija, Kouvolan Lakritsi Oy.
Lue juttu täältä.

 

 

Nämä ja monta muuta hienoa elintarvikealan yritystä toimivat jo Kouvolassa:

 

 

 

Niemi Kimmo

Toimitusjohtaja
+358 20 615 8118
kimmo.niemi@kinno.fi

Scroll to top