Kouvolan yrityksille koronatukea reilut kolme miljoonaa

Tiedote 11.5.2020  -  Koronan aiheuttaman poikkeustilan rahoitukseen on tähän mennessä myönnetty yli 3,3 miljoonaa euroa 474 kouvolalaisyritykselle. Määrä käsittää Business Finlandin ja ELY-keskuksen tuet 140 työnantajayritykselle sekä Kouvolan kaupungin myöntämät yksinyrittäjätuet 334 yritykselle.

”Yksinyrittäjätukea on nyt myönnetty noin 23 % tarjolla olevasta tukisummasta, tukeahan saa edelleen yrityksen kiinteisiin kuluihin. ELY-keskuksen koronan aiheuttaman poikkeusrahoituksen on saanut 77 kouvolalaisyritystä ja Business Finlandin tukea liiketoiminnan kehittämiseen on myönnetty 63 yritykselle”, yhteyspäällikkö Leena Gardemeister Kinnon yrityspalveluista sanoo.

Nykyisessä poikkeustilanteessa kannattaakin miettiä, mitä uusia liiketoiminnan muotoja yritykselle voisi kehittää, jos entisillä tavoilla toimia ei voi enää jatkaa, Gardemeister huomauttaa. Kehittämistukien avulla ovat esimerkiksi ravintolat kehittäneet take away –konseptejaan, kivijalkamyymälät tutkineet verkkokauppojen perustamista ja hyvinvointiyritykset palvelun toteuttamista verkkoalustalla.

”Vaikka kaikki henkilöstöresurssimme on nyt suunnattu yritystukineuvontaan ja yksinyrittäjätukien käsittelyyn, on katseita suunnattu myös poikkeusajan jälkeiseen tilanteeseen ja uusien työkalujen hakemiseen yritysten tueksi”, Leena Gardemeister kertoo.

Kinno on hakenut yhteistyökumppaniensa kanssa rahoitusta yritysten asiantuntijapalvelujen kehittämiseksi sekä julkisten toimijoiden että yksityisten palveluntuottajien voimin.

Ravintola-alalle ja maaseudun yrityksille odotetaan omia tukipäätöksiä

”Kouvolassa yritystukien haku on kaiken kaikkiaan käynnistynyt hyvin. Seuraamme tiiviisti myös päätöksiä valtion uusista tukimuodoista, kuten työ- ja elinkeinoministeriön ravinto-alan yrityksiin suunnattu tuki ja maa- ja metsätalousministeriön myöntämä maaseudun yritysten tuki”, toimitusjohtaja Martti Husu Kinnosta sanoo.

Husu kehottaa yrityksiä selvittämään omat mahdollisuudet tuen hakemiseen esimerkiksi Kinnon maksuttomassa yritysneuvonnasta ja ehtojen täyttyessä hakemaan tarjolla olevaa rahoitusta.

Tietoa eri tukimuodoista, ohjeet hakuun ja linkit hakemuslomakkeille sekä eri yritysneuvojatahojen yhteystietoja löytyy muun muassa täältä.

 

Katso: Yhteenveto 11.5.2020 Kouvolaan myönnetyistä yritystuista.

Lisätietoja

Leena Gardemeister

Gardemeister Leena

Yhteyspäällikkö
Rahoitusneuvonta, omistajanvaihdokset
+358 20 615 8191
+358 40 768 3474
leena.gardemeister@kinno.fi

Scroll to top