Kati Manskinen

”Tarvitaan investointeja, startup-toimintaa ja yliopisto”

Kati Manskinen on Kinnon hallituksen asiantuntijajäsen

Kymenlaakson Jätteen toimitusjohtaja, tekniikan tohtori Kati Manskinen nimitettiin helmikuussa Kinnon hallituksen asiantuntijajäseneksi. Ennen aloittamistaan toimitusjohtajana Kymenlaakson Jätteellä helmikuussa 2021, Manskinen on tehnyt uraa paperiteollisuudessa sekä tutkimus- ja TKI-johtajana ammattikorkeakouluissa.

”Olen seurannut Kinnon toimintaa ja Kouvolan kaupungin elinvoimapolitiikkaa jo ennen kuin aloitin työt Kymenlaakson Jätteellä. Seurasin erityisesti seurasin Kinnon kiertotalousprojekteja toimiessani LAB-ammattikorkeakoulun TKI-johtajana. Kun pari vuotta sitten aloitin työt Kouvolassa, pääsin konkreettisesti yhteistyöhön Kinnon kanssa.”

”Olemme puolisoni kanssa Kymenlaaksosta kotoisin ja muualla vietettyjen 30 vuoden jälkeen teimme päätöksen palata. Olen motivoitunut edistämään alueen elinvoimaisuutta ja näen, että Kinnon hallituksen jäsenenä pystyn vaikuttamaan asioihin”, Manskinen kertoo.

Yhtiön etu on hallituksen työn tarkoitus

Kati Manskinen iloitsee siitä, että vastaanotto jo pari vuotta työskennelleessä elinkeinoyhtiön hallituksessa on ollut lämmin. ”Kaikki käytännön asiat ovat sujuneet hyvin. Olen saanut koko edeltävän hallituskauden materiaalin käyttööni ja erinomaisen perehdytyksen.”

Manskisen mukaan kaupunkituntemus korostuu kaupunkiyhtiössä luonnollisesti ja siksi hallitusjäsenten nimittäminen kuntapolitiikasta on perusteltua. "Mitä tulee minun rooliini Kinnon hallituksessa, käytetään asiantuntijajäsen termiä korostamaan sitä, että valintaan eivät ole vaikuttaneet poliittiset perusteet tai keskustelut, vaan toimialalähtöiset osaamisperusteet”, Manskinen kertoo.

”Hallituksen jäsenen tehtävä on ennen kaikkea edistää yhtiön etuja riippumatta edustamastaan organisaatiosta tai omasta taustasta. Siinä mielessä roolini hallituksessa ei eroa muiden hallituksen jäsenten rooleista.”

Kiertotalouden potentiaali on todellinen

Kati Manskinen pitää työpaikkojan ja asukasmäärän laskua seudun suurimpina elinvoimahaasteina. Metsäteollisuuden rakennemuutos ja tehtaiden sulkeminen ovat olleet isoja menetyksiä. Lähiaikoina päällimmäisenä Manskisen mielessä on ollut meijeritoiminnan lopettaminen Fazerin Korian tehtaalla.

”Kouvolan etuja ovat hyvä sijainti lähellä pääkaupunkiseutua ja hyvät yhteydet. Tulisi saada houkuteltua yrityksiä tekemään investointeja alueelle ja aktiivista startup -toimintaa. Näkisin erittäin tärkeänä, että Kouvolan alueen invest-in -toiminnan vahvistamiseen tartutaan nopeasti.”

Manskinen lisää, että juuri nyt kiertotaloudessa on laajat liiketoiminnan mahdollisuudet, eikä tätä korttia kannata alueella jättää hyödyntämättä. Kiertotalous on myös yksi Kinnon toiminnan painopistealueista.

”Tosiasia on myös, että pitkällä tähtäimellä kasvua tapahtuu yliopistokaupungeissa, minkä vuoksi olisi tärkeää jatkaa ponnisteluja yliopistokaupungiksi”, Manskinen päättää.

Kuka?

  • Kati Manskinen, 50, Kymenlaakson Jäte Oy:n toimitusjohtaja
  • Kouvola Innovation Oy:n hallituksen asiantuntijajäsen
  • Tekniikan tohtori. Työskennellyt 16 vuotta Stora Ensolla ja seitsemän vuotta tutkimus- ja TKI-johtajana ammattikorkeakouluissa.
  • Paluumuuttaja Kymenlaaksoon
  • Perheeseen kuuluvat puoliso ja kolme lasta, joista kaksi on jo täysi-ikäisiä, sekä kissa.
  • Harrastaa kotimaista kirjallisuutta, kissavideoita ja mökkeilyä vapaa-ajan asunnolla Mäntyharjulla.

 

Julkaistu huhtikuussa 2023

 

Scroll to top