Kuva puurakenteisesta päiväkodista

Etunojassa kohti kestävämpää vähähiilistä rakennettua ympäristöä

Etunojassa kohti kestävämpää vähähiilistä rakennettua ympäristöä -hanke edistää Kymenlaakson vähäpäästöisyyttä tukemalla hiilineutraalien ratkaisujen ja uusien toimintamallien käyttöönottoa Kouvolan rakennetussa kaupunkiympäristössä. Hankkeessa etsitään keinoja kiristyvien energiatehokkuus- ja kestävyysvaatimusten sekä rakentamisen elinkaaren hiilineutraaliuden saavuttamiseen.

Vuonna 2025 astuu voimaan uusi rakennuslaki, jossa asetuksilla säädetään rakentamisen ilmastoselvityksistä, hiilirajoista ja materiaaliselosteista. Tavoitteena on lisätä uusiomateriaalien hyödyntämistä ja siten edistää rakentamisen elinkaaren vähähiilisyyttä. Rakentamisen uusiotuotteiden liiketoiminta on Suomessa vielä melko vähäistä, mutta Kouvolassa on jo muodostumassa B2B-kierrätykseen keskittyvää liiketoimintaa. Kouvola on etunojassa myös energian ominaispäästöissä sekä julkisen rakennuttamisen ennakkoluulottomassa asenteessa.

Rakennusten vähähiilisyydelle ja kestävyydelle asetetut tavoitteet ja elinkaariajattelu testataan hankkeen demonstraatiokohteissa ja myöhemmin muissakin uudisrakennus- sekä peruskorjauskohteissa. Etunojassa-hanke on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Kouvola Innovationin yhteishanke. Katso hanketiedot Xamkin sivuilla, täällä.

Projektin nimi: Etunojassa kohti kestävämpää vähähiilistä rakennettua ympäristöä
Toteutusaika: 1.6.2023 - 30.11.2024
Rahoitus: Kymenlaakson liitto
Kokonaisbudjetti: 304 795 €
EU-rahoituksen osuus: 213 357 €

Huima-projektin rahoittajalogot

Noudatamme kaikessa henkilötietojen käsittelyssä asianmukaisia suojatoimenpiteitä ja tietosuojalainsäädännön periaatteita. Tutustu tietosuojaselosteeseemme täältä.

Lisätietoja

Tero Hasu

Hasu Tero

Asiantuntija
Rakennettu ympäristö
+358 20 615 5547
+358 40 489 9047
tero.hasu@kinno.fi

Rakennettu ympäristö materiaalipankkina

Tero Hasu 9.10.2023
Dyykkaamisesta tulee useimmille mielleyhtymä roskien kaivelemisesta. Lue koko blogi täältä.

Rakentamisen uudet vaatimukset

Marika Kurkinen 1.12.2023
Rakentamisen liiketoiminta kaipaa asiakaslähtöistä kehittämistä. Lue koko artikkeli täältä.

Scroll to top