Oskar Wilenius ja Nora Sipilä ovat työpari Varustamo-omistajanvaihdoshankkeessa

Matkakumppani tiellä onnistuneeseen omistajanvaihdokseen

Nora Sipilä täydentämään Kinnon yrityspalvelutiimiä

Nora Sipilä liittyi kinnolaisten riveihin helmikuussa aloittaessaan työn projektipäällikkönä kolmivuotisessa Varustamo-hankkeessa, joka keskittyy tukemaan yrittäjiä yrityksen omistajanvaihdostilanteissa. Merkittävä määrä yrittäjiä on lähivuosina ikääntymässä yrityksissä, joissa on elinkelpoista liiketoimintaa. Onnistuneita omistajanvaihdoksia tarvitaan, jotta liiketoiminta ja pk-yritysten työllistävyys säilyy.

”Toivon, että pystyn auttamaan yrittäjiä mahdollisimman hyvin omistajanvaihdosprosessissa. Toimin osana Kinnon yrityspalvelutiimiä, jonka monipuolisella kokemuksella ja osaamisella kyllä löytyvät vastaukset kysymyksiin.”

”Odotan mielenkiintoisia kohtaamisia yrittäjien kanssa, jotka ovat suunnittelemassa yrityksen omistajanvaihdosta. Haluan luoda pysyvän mallin omistajanvaihdosten edistämiseksi Kouvolassa, jotta hankkeen jälkeenkin saamme yrityksiin uusia jatkajia yritysneuvonnan avulla.”

Nora Sipilä ja Oskar Wilenius
Nora Sipilä ja Oskar Wilenius

”Neuvontatyön lisäksi järjestän mm. hankkeen tapahtumia ja valmennuksia. Toivonkin, että yrittäjyydestä kiinnostuneet löytävät näihin tapahtumiin hyvin. Haluan herätellä sekä ostajia että myyjiä näkemään onnistuneen omistajanvaihdoksen mahdollisuudet ja vaatimukset.”

Aina ei siis tarvitse kulkea ideasta bisnestä -polkua. ”Yrityksen ostaminen on hyvä ja realistinen vaihtoehto ryhtyä yrittäjäksi tai löytää tapa työllistää itsensä”, huomauttaa Nora Sipilä.

Nora Sipilä pitää työtään mielenkiintoisena ja mukaansa tempaavana, minkä takia työpäivät tuntuvat joskus sujuvan liiankin nopeasti.

Odotuksia ja tavoitteita

”Olen aina tykännyt olla vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Kuuntelemalla ja keskustelemalla yrittäjien kanssa omistajanvaihdosneuvonnassa pystyn auttamaan Kouvolan yrittäjiä ja viemään asioita eteenpäin.”

”Koska olen varsin pedantti luonteeltani, niin toivon tietysti saavuttavani hankkeen tavoitteet mahdollisimman hyvin. Kaikkeahan ei tarvitse saada valmiiksi heti. Täytyy vain ajatella, että tässä on reilu kaksi vuotta aikaa.”

Koulutukseltaan Nora Sipilä on agrologi ja tradenomi. Koti sijaitsee maaseudulla Ummeljoella, missä hän aviomiehensä kanssa viljelee viljaa ja kasvattaa hevosille heinää.

"Minulla on aikaisempaa työkokemusta yrittäjänä etenkin maatalousneuvontatöistä, lisäksi olen työskennellyt erilaisissa myynnin tehtävissä. Olen aina tarttunut uusiin työtehtäviin herkästi ja kokemusta on karttunut monenlaisista töistä."

"Olen aiemmin ollut vetäjänä kahdessa Leader+ -rahoitteisessa hankkeessa. Nyt lähdin tekemään omistajanvaihdoshanketta siitä näkökulmasta, että pystyn aktiivisena neuvojana auttamaan yrittäjiä omistajanvaihdosprosessissa."

Kuvateksti: Kinnon omistajanvaihdosasiantuntija Nora Sipilä työparinsa, projektiassistentti Oskar Wileniuksen kanssa. ”Oskar on minulle tärkeä ja hyvä työkaveri”.

 

Julkaistu toukokuussa 2024

Varustamo - tukena yrityksen omistajanvaihdoksessa, lisätietoja hankkeesta täällä.

Varustamosta vauhtia omistajanvaihdokseen, lue juttu täällä.

 

Scroll to top