Materiaalitorilta voit löytää yrityksesi sivuvirroille lisäarvoa

BLOGI 26.1.2022

Sivuvirtojen ja jätteiden hyödyntäminen uusien tuotteiden raaka-aineena nostetaan usein kiertotalouskeskusteluissa esille. Materiaalivirtojen kierroissa on vielä paljon kehitettävää, mikä toisaalta luo myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Yhtenä haasteena on kuitenkin potentiaalisten materiaalivirtojen tunnistaminen ja nostaminen yleiseen tietoon. Tähän ongelmaan Materiaalitori (linkki toiselle sivustolle: www.materiaalitori.fi) tarjoaa yrityksille apua.

Maksuton valtakunnallinen palvelu jätteiden ja sivuvirtojen tuottajille ja hyödyntäjille sekä palveluntarjoajille

Materiaalitori on valtakunnallinen sähköinen kohtaamispaikka jätteiden ja sivuvirtojen tuottajille ja hyödyntäjille. Materiaalivirtojen lisäksi Materiaalitorilla voi ilmoittaa myös yrityksen tarjoamista palveluista kiertotalouden edistämiseen.

Materiaalitorille on rekisteröitynyt tähän mennessä yli 1500 käyttäjää, mutta lisää aktiivisuutta erityisesti sivuvirtojen ilmoittamisessa tarvitaan. Sivuvirrat täytyy saada näkyville, jotta mahdollisuuksia on ylipäätään mahdollista tunnistaa. Aktiivinen ilmoittelu ja laaja potentiaalisten sivuvirtojen esilläolo lisäisi myös Materiaalitorin kiinnostavuutta huomattavasti lisää.

Kouvola Innovation toimii Materiaalitorilla Kymenlaakson aluekoordinaattorina

Materiaalitori on ympäristöministeriön tuottama ja Motivan ylläpitämä palvelu yritysten ja organisaatioiden jätteiden ja sivuvirtojen ammattimaiseen vaihdantaan. Kouvola Innovation on Teolliset Symbioosit Suomessa (FISS) -toiminnan Kymenlaakson aluekoordinaattori ja avustaa alueen yrityksiä Materiaalitorin käytössä. Aluekoordinaattoreilla on myös mahdollisuus julkaista ilmoituksia Materiaalitorissa yritysten puolesta, jos esimerkiksi kilpailullisista syistä yritys ei halua omaa nimeään ilmoituksessa näkyviin.

Suosittelen tutustumaan Materiaalitoriin ja lisäämään omia ilmoituksia kierrätysmateriaaleista -  toimiipa yrityksenne sitten materiaalien tarjoajana, vastaanottajana, palveluntarjoajana tai kenties useammassa roolissa. Ja mikäli jokin asia askarruttaa, niin olkaa rohkeasti minuun yhteydessä, niin selvitellään asiaa yhdessä.

 

Biotalouden uudet tuulet -hanke, aiheesta tarkemmin täällä. 

 

Lisätietoja:

Kari Laine

Laine Kari

Asiantuntija
Energia ja vetytalous
+358 20 615 9083
+358 40 179 7083
kari.laine@kinno.fi

Scroll to top