Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka
Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka (KEKE) on kehittämis- ja investointihanke, jolla toteutetaan elintarvikesektorin kasvuloikka ja kehitystyössä tarvittavat laboratorioinvestoinnit. Päätavoitteena on vahvistaa Kymenlaakson elinvoimaa ja monipuolistaa elinkeinorakennetta luomalla elintarvikealalle liiketoimintamahdollisuuksia ja työpaikkoja.
Samalla halutaan
- lisätä alan tki-yhteistyötä ja osaamista,
- edistää kestävää ruuantuotantoa ja hyödyntää monipuolisemmin luonnosta saatavia raaka-aineita,
- tukea yritysten uudistumista, muutoskyvykkyyttä ja kasvuhakuista arvonkehittämistä,
- nostaa tuotteiden jalostusarvoa sekä
- edistää alueen elintarvikeyritysten kansainvälistymispotentiaalia.
Hanke toteutetaan ryhmähankkeena, jossa päähakijana on Kouvola Innovation Oy (Kinno) ja osatoteuttajina Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Xamk, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT, Kouvolan Ammattiopisto Eduko sekä ProAgria Etelä-Suomi ry.
Erityistä merkittävyyttä hankkeelle tuovat elintarvikesektorin uudet koulutukset sekä Xamkin, Edukon ja LUTin rinnakkaisessa investointihankkeessa toteuttamat laboratorioinvestoinnit. Metsäkeskus on hankkeessa mukana yhteistyökumppanina.
Projektin nimi: KEKE – Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka
Toteutusaika: 1.10.2023 - 30.6.2026
Rahoitus: Kymenlaakson liitto, Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (JTF)
Noudatamme kaikessa henkilötietojen käsittelyssä asianmukaisia suojatoimenpiteitä ja tietosuojalainsäädännön periaatteita. Tutustu tietosuojaselosteeseemme täältä.
Tervetuloa mukaan Grüne Woche 2026 -messuille Berliiniin 16.–25.1.2026
Lisätietoja:
Karhunen Päivi
Asiantuntija
+358 20 615 7783
+358 40 511 7783
paivi.karhunen@kinno.fi
Juvonen Noora
Asiantuntija
+358 20 615 6491
+358 40 661 6491
noora.juvonen@kinno.fi