Kaiken muuttavaa palvelua

Muuttofirman pyörittäminen viidellä eri vuosikymmenellä vaatii tilannetajua kehittää ja mitoittaa palvelua tarpeen mukaan

Blogi - Joulukuu 2022

 

Kun perustin muuttofirman vuonna 1983, maailma oli aika erinäköinen paikka. Parikymppisen kaverin energialla hommaa lähdettiin pyörittämään, vaikka ajoittain oli mukana enemmän intoa kuin ymmärrystä. Alussa pärjättiin yhdellä pakettiautolla.

Sittemmin Neuvostoliiton tilalle tuli EU ja faksin korvasi sähköposti – ja tuhat muutakin muutosta. Yksi on kuitenkin pysynyt samana: ihmisten ja yritysten tarve muuttaa paikasta toiseen aika ajoin.

Tätä nykyä Muutot ja Kuljetukset Heikki Hietala Oy tekee 200-300 muuttoa vuodessa. Yritysmuutot tuovat liikevaihdosta noin puolet. Jos jotain punaista lankaa toiminnasta etsii, niin kyllä se on asiakkaan ehdoilla toimiminen: olemme aina laajentaneet tai supistaneet palveluvalikoimaa vastataksemme kysyntään.

Tätä kautta olemme vuosien varrella laajentaneet jakelu- ja sopimuskuljetuksiamme. Muun muassa elintarvikkeet ja virvokkeet viedään sovittuun paikkaan sovitussa aikataulussa – palveluasenteella. Hoidamme tällä hetkellä esimerkiksi tunnetun paikallisen toimijan, Risto Peltolan Leipomon jakelua.

Jo vuosituhannen alussa lähdimme panostamaan varastointipalveluihin ja sille toiminnalle perustettiin oma yritys. Tänä päivänä Tehovarastot Oy on erikokoista varastotilaa vuokraava yritys, jolla on toimintaa Kouvolassa, Lahdessa, Kotkassa, Haminassa, Lappeenrannassa ja Mikkelissä.

Perusbisneksenä on kuitenkin säilynyt muuttaminen. ”Muuttobuumi” koettiin vuosina 2015-2016, kun autoja oli 16 ja vakituisia työntekijöitäkin yli 20. Noista luvuista on tultu alaspäin, kun muuttotoimintaa on järkeistetty ”ihmisen kokoiseksi” samalla, kun rinnalle on tullut muuta liiketoimintaa. Tätä nykyä vakkarityöntekijöitä on kuusi ja keikkamiehiä otetaan muuttoihin avuksi tarpeen mukaan.

Omalta kohdalta voin sanoa, että työn suolana on ollut ulkomaankeikat – suomalaisia on esimerkiksi muutettu Euroopan ääriin, Espanjan Aurinkorannikolle, jolloin itsekin näkee vähän maisemia. Lisäksi olemme mm. vastanneet Sinfonia Lahden soitin- ja kalustokuljetuksista Keski-Euroopan kiertueilla, jotka ovat aina olleet mieleenpainuvia reissuja.

Yrittämiseen kuuluu uuden oppiminen, eikä muuttobisnes ole mikään poikkeus tässä mielessä. Autoihin tulleet digipiirturit ja työntekijöiden ammattipätevyysvaatimukset ovat esimerkkejä tästä. Muutoksesta selviää, kun on suunnitelmallista otetta ja kykyä katsoa tarpeeksi pitkälle.

Yritys on Kouvolaan perustettu ja Kouvolassa pysynyt. Olosuhteet yrittämiselle ovat täällä hyvät; suurista paikallisista organisaatioista esimerkiksi kaupunki ja puolustusvoimat käyttävät palvelujamme ja myös yksityispuolella on olemassa riittävä asiakaspohja.

Tämän vuoden riesana yrittäjällä on ollut korona. Sen huomasi keväällä tylysti, kun pääsiäisenä tilausajot loppuivat kuin seinään. Kesäkuun lopulla tilanne alkoi normalisoitua ja oli nähtävissä jopa pieni piikki, koska oli olemassa patoutunutta tarvetta palvelulle.

Ennen joulua meillä on perinteisesti kiirettä riittänyt – ja niin myös tänä vuonna, koronasta huolimatta.

 

Heikki Hietala, toimitusjohtaja
Muutot ja Kuljetukset Heikki Hietala Oy
Tehovarastot Oy

Lue yritystarina Muutot ja kuljetukset Heikki Hietalan Oy:n omistajanvaihdoksesta.

Scroll to top