Noora Juvonen

Elintarvikealan asiantuntijan mieli palaa yrittäjyydelle

Noora Juvonen pitää elintarvikesektorin yhteistyön vahvistamista tärkeänä

38-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri Noora Juvonen aloitti työnsä Kinnossa vuoden 2024 alkupuolella. Hän työskentelee elintarvikealan asiantuntijana tehtävänään alan Kouvolassa toimivien yritysten toimintaedellytysten tukeminen.

”Lyhyesti muotoiltuna palvelen elintarvikealan yrityksiä yritystoiminnan kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä. Autan yrityksiä mm. kehittämishankkeiden laadinnassa ja neuvon monenlaisissa asioissa, esimerkiksi ohjaan yrittäjiä oikeiden yritysrahoitusta koordinoivien tahojen pakeille silloin, kun yritys pohtii uusia investointeja. Lisäksi järjestän yrityksille tapaamisia tärkeiden kumppanuuksien rakentamiseksi yli maakuntarajojen ja kansainvälisesti, sekä elintarvikealalle räätälöityjä koulutuksia”.

"Valmistuin Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2011 yrittäjyyden pääaineesta ja jo opiskeluaikana sain kimmokkeen työskennellä yritysten parissa ja yrittäjyyden eteen."

Noora Juvonen
Noora Juvonen

”Yhtenä elinkeinopoliittisena tavoitteena on tukea yrityksiä tuotteiden jalostusasteen nostamisessa. Tätä tavoitetta tukemaan rakennetaan parhaillaan elintarvikealan yrityksiä kohdennetusti palveleva tutkimus-, testaus- ja tuotekehityskeskittymä. Kokonaisuutta rakennetaan maakunnallisen kehittämishankkeen, Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka (KEKE) avulla. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama. Kinnon lisäksi mukana ovat lisäksi LUT-yliopisto, Xamk ja Eduko sekä Etelä-Suomen Pro Agria ry. Rakennamme yhdessä sellaista palvelukokonaisuutta, joka palvelee saumattomasti alan yritysten kasvua Kymenlaaksossa”, Noora Juvonen kertoo.

Sopivasti uutta ja sopivasti tuttua

”On ollut todella mielenkiintoista aloittaa työt Kouvolassa, jossa elintarvikealan alkutuotantoa ja jalostusta on verrattain paljon moneen muuhun maakuntaan verrattuna. Olen aiemmin työurallani työskennellyt kehittämishankkeiden parissa seudullisessa kehitysyhtiössä Mikkelissä, joten on ollut sopivasti uutta ja sopivasti tuttua aloittaa työt Kinnossa.”

”Olen aiemmin työskennellyt myös myynti- ja markkinointipäällikkönä yksityisellä sektorilla, tutkimusprojekteissa yliopistossa ja toiminnanjohtajana poliittisessa piirijärjestössä.”

”Elintarvikealan tuottajien kanssa olen tehnyt aiemminkin yhteistyötä ja siksi on myös erinomaista päästä vahvistamaan omaa ammattitaitoa ja syventämään osaamista.”

”Mielenkiintoisen työn vastapainona vapaa-aikani kuluu lähinnä ulkoillen perheen kanssa ja 5- ja 9-vuotiaiden lasteni harrastuksissa. Kouvolassa käyn Helsingistä käsin. Työmatka taittuu kätevästi junalla.”

 

Julkaistu toukokuussa 2024

Lue lisää Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka (KEKE) -hankkeesta täältä.

 

Scroll to top