PALKO – Palkokasvien viljelykeskittymä Kymenlaaksoon

PALKO - Palkokasvien viljelykeskittymä Kymenlaaksoon -hankkeen tavoitteena on palkokasvien koko arvoketjun toimintaedellytysten parantaminen. Hankkeen toimin edistetään palkokasvien ja palkoviljaproteiinien monipuolisempaa hyödyntämistä elintarvike- ja rehuteollisuudessa. Kokonaistavoitteena on edistää elintarvikealan uudistamista, lisätä työllisyyttä sekä kestävää ruokatuotantoa ja huoltovarmuutta Kymenlaaksossa. Lisäksi hankkeen aikana rakentuu sekä elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä että osaamista ja innovaatioita tukeva alueellinen toimijaverkosto, jossa on edustettuna tuotanto, jalostus, markkinointi ja vienti.

Hankkeen keskeiset toimenpiteet:

  • Alkutuotannon, jatkojalostuksen sekä muiden tarvittavien toimijoiden verkoston kokoaminen ja toimenpideohjelman laatiminen alueelle.
  • Eri lajikkeiden ja niiden ominaisuuksien sekä käsittelymenetelmien vaikutusten kartoittaminen.
  • Erilaisten jalostusmahdollisuuksien kartoittaminen sekä tuotteiden valmistaminen ja kehittäminen. Uuden, elintarviketuotantoon sopivan reseptiikan testaaminen ja arvioiminen.
  • Kasviproteiinipohjaisten kuluttajatuotteiden markkinoiden ja vientimahdollisuuksien selvittäminen sekä yhteistyön tekeminen ulkomaisen toimijan kanssa, jolla on halukkuutta tuoda osaamistaan Kymenlaaksoon.

Hanke toteutetaan ryhmähankkeena, jossa päähakijana on Kouvolan Ammattiopisto Eduko ja osatoteuttajina Helsingin yliopisto, Kouvola Innovation Oy (Kinno), Luonnonvarakeskus sekä ProAgria Etelä-Suomi ry.

Projektin nimi: PALKO - Palkokasvien viljelykeskittymä Kymenlaaksoon
Toteutusaika: 1.9.2024-31.8.2026
Rahoitus: Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen -määräraha (AKKE), äkilliseen rakennemuutostilanteeseen vastaaminen (ÄRM)

 

Noudatamme kaikessa henkilötietojen käsittelyssä asianmukaisia suojatoimenpiteitä ja tietosuojalainsäädännön periaatteita. Tutustu tietosuojaselosteeseemme täältä.

Lisätietoja

Keränen Hanna-Mari

Asiantuntija
+358 20 615 7920
+358 40 775 7920

hanna-mari.keranen@kinno.fi

Scroll to top