Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka
Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka (KEKE) on kehittämis- ja investointihanke, jolla toteutetaan elintarvikesektorin kasvuloikka ja kehitystyössä tarvittavat laboratorioinvestoinnit. Päätavoitteena on vahvistaa Kymenlaakson elinvoimaa ja monipuolistaa elinkeinorakennetta luomalla elintarvikealalle liiketoimintamahdollisuuksia ja työpaikkoja.
Samalla halutaan
- lisätä alan tki-yhteistyötä ja osaamista,
- edistää kestävää ruuantuotantoa ja hyödyntää monipuolisemmin luonnosta saatavia raaka-aineita,
- tukea yritysten uudistumista, muutoskyvykkyyttä ja kasvuhakuista arvonkehittämistä,
- nostaa tuotteiden jalostusarvoa sekä
- edistää alueen elintarvikeyritysten kansainvälistymispotentiaalia.
Hanke toteutetaan ryhmähankkeena, jossa päähakijana on Kouvola Innovation Oy (Kinno) ja osatoteuttajina Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Xamk, Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT, Kouvolan Ammattiopisto Eduko sekä ProAgria Etelä-Suomi ry.
Erityistä merkittävyyttä hankkeelle tuovat elintarvikesektorin uudet koulutukset sekä Xamkin, Edukon ja LUTin rinnakkaisessa investointihankkeessa toteuttamat laboratorioinvestoinnit. Metsäkeskus on hankkeessa mukana yhteistyökumppanina.
Projektin nimi: KEKE – Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka
Toteutusaika: 1.10.2023 - 30.6.2026
Rahoitus: Kymenlaakson liitto, Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (JTF)
Noudatamme kaikessa henkilötietojen käsittelyssä asianmukaisia suojatoimenpiteitä ja tietosuojalainsäädännön periaatteita. Tutustu tietosuojaselosteeseemme täältä.
Tervetuloa Grüne Woche 2025 -messuille Berliiniin
Tervetuloa mukaan Internationale Grüne Woche 2025 -messuille Berliiniin, Saksaan 17. – 26.1.2025.
Grüne Woche tarjoaa elintarvikealan yrityksille mahdollisuuden myyntiä tukevien suhteiden ja verkostojen luomiseen sekä omien tuotteiden testaukseen saksalaisilla kuluttajilla. Vuoden 2025 maaosastolla suomalaiset elintarvikkeet ja ruokamatkailu ovat näyttävästi esillä.
Loistava tuote, mutta kuinka saada asiakkaat kiinnostumaan?
Asiakassegmentoinnin valmennuskokonaisuus elintarvikealan yrityksille, tervetuloa mukaan! Valmennus auttaa vastaamaan mm. kysymyksiin mitä, kenelle ja miksi.
Lisätietoja:
Juvonen Noora
Asiantuntija
+358 20 615 6491
+358 40 661 6491
noora.juvonen@kinno.fi
Karhunen Päivi
Asiantuntija
+358 20 615 7783
+358 40 511 7783
paivi.karhunen@kinno.fi