Karina Koskinen kotipihallaan

Yrityksen omistajanvaihdokseen on hyvä varata aikaa

Satubaletti Pikkuballerina -tanssikoulun perustanut Karina Koskinen on asunut Kouvolassa vuodesta 1987 alkaen, jolloin perhe muutti paikkakunnalle miehen työn vuoksi. Lastentarhanopettajan koulutuksen hankkinut Koskinen aloitti tuolloin työt Lehtomäessä Kouvolan kaupungin perhepäivähoitajana. Sen lisäksi hän alkoi vetää Kouvolan Naisvoimistelijoissa aikuinen-lapsi ja musiikki mielikuva -ryhmiä. Vuonna 1997 hän perusti Satubaletti Pikkuballerinan perhepäivähoitotyön rinnalle. Balettiharrastuksen hän oli itse aloittanut 11-vuotiaana Sonja Tammelan balettikoulussa Lappeenrannassa.

”Viiden vuoden ajan rakensin yritystäni. Päivät olin perhepäivähoitajana ja illat vedin tanssiryhmiä Kouvola -talon tanssisalissa. Ohjasin myös kahta ryhmää Elimäellä."

Hän päätti tarjota opetusta 3-7 vuotiaille, koska halusi keskittyä lastentanssin ja baletin alkeiden opetukseen.

”Olen halunnut keskittyä ruohonjuuritason opettamiseen ja klassiseen balettiin. Tämä on ollut tietoinen valintani. En ole halunnut kasvattaa yritystäni niin isoksi, että olisin siinä vain hallinnollisena johtajana ja palkkaisisin opettajia hoitamaan opetuksen”.

Hän laskee ohjanneensa vuosien mittaan parisen tuhatta oppilasta, joista osa on jatkanut tanssia jatko-opintoihin muualla ja myös ammatiksi asti. Suurin osa tanssinharrastajista on ollut tyttöjä, tällä hetkellä 150 oppilaasta on poikia vain muutama.

Karina Koskinen on nyt uuden elämänvaiheen edessä, sillä hän on myynyt Satubaletti Pikkuballerinan liiketoiminnan Lappeenrannan Tanssiopistolle. Karina Koskisen yrittäjyys päättyi kesäkuun lopulla ja hän jatkaa tanssiopistossa vielä jonkin aikaa palkattuna tanssinopettajana.

Satubaletti Pikkuballerinan toiminta jatkuu osana laajempaa Kouvolan Tanssiopistoa

Karina Koskinen sai Kinnon yritysneuvonnasta apua yrityksensä myyntiin.

”Gardemeisterin Leena Kinnosta kertoi faktat ja antoi hyviä vinkkejä omistajanvaihdokseen. Minuun otti yhteyttä muutama yritykseni ostosta kiinnostunut tanssinopettaja, joiden kanssa neuvottelin. Kaiken kaikkiaan suunnittelin yrityksen myyntiä reilun vuoden verran”, hän kertoo.

Hän kehottaakin varaamaan aikaa yrityksen myyntiprosessiin. Yrityksen arvon määrittely ja verosuunnittelu vievät oman aikansa, mutta Kinnon välittämät omistajanvaihdospalvelun asiantuntijat ovat tukena. Yrittäjän on myös hyvä varata aikaa ”henkiseen luopumiseen” omasta yrityksestä.

Mukava sattuma on, että Lappeenrannan Tanssiopiston rehtori Kaija Kontunen-Forsblom on myös Sonja Tammelan balettikoulun kasvatti, kuten Koskinenkin. Hän kertoo, että Satubaletti Pikkuballerinan toiminta tulee jatkumaan Kouvolassa. Toimintaa laajennetaan vähitellen ja vaiheittain osaksi laajempaa Kouvolan Tanssiopistoa.

”Kouvolatalossa on hyvät puitteet laajentaa tanssinopetusta ajan myötä pienten lasten lisäksi myös nuoriin ja jopa aikuisiin. Toiveenamme on myös tehdä yhteistyötä muiden toimijoiden, kuten Pohjois-Kymen musiikkiopiston, kanssa. Satubaletti Pikkuballerina -nimi tulee säilymään lasten opetusryhmien nimenä”, Kontunen-Forsblom kertoo.

Julkaistu heinäkuussa 2023

Lisätietoa omistajanvaihdospalvelusta

Scroll to top