Yrittäjä, osta jo toiminnassa oleva verkkokauppa!

Blogi 16.3.2020 - Koronavirus aiheuttaa yrittäjille suuria haasteita ja paineita siirtää liiketoimintaa nopealla aikataululla verkkoon. Monelta löytyy digitaalisia kanavia myyntiin ja markkinointiin jo entuudestaan, mutta niiden merkitys on nyt noussut uudelle tasolle. Vaihtoehto täysin uuden verkkokaupan perustamiselle on ostaa toiminnassa oleva verkkokauppa.

Verkkokaupan perustaminen alusta lähtien vaatii työtä, osaamista ja usein myös rahallisia panostuksia. Jos löydät omaan liiketoimintaasi ja tilanteeseesi sopivan, jo toiminnassa olevan verkkokaupan, voit säästyä monelta aloitukseen liittyvältä vaiheelta. Lisäksi myytävissä verkkokaupoissa on yleensä jo entuudestaan kävijäliikennettä, maksavaa asiakaskuntaa ja mikä tärkeintä, kassavirtaa.

Mikäli verkkokaupan asiakastarpeet ja ostokset soveltuvat yhteen tarjoamiesi palveluiden kanssa, voit päästä rakentamaan valmiin pohjan avulla entistä toimivampaa liiketoimintaa. Parhaassa tapauksessa sinun vanha liiketoimintasi yhdistettynä verkkokauppaan muodostaa ainutlaatuisen liiketoimintamallin, joka auttaa selviytymään lähitulevaisuudessa ja saat kilpailuetua myös pitkällä tähtäimellä.

Toiminnassa olevan verkkokaupan ostaminen toteutetaan yleensä liiketoiminta- tai joskus jopa osakekauppana. Taustatyö on syytä tehdä huolella ja pohtia tarkkaan, mitä ostolla halutaan saavuttaa. Kiire on yrityskaupassa huono seuralainen. Toimivankin verkkokaupan pyörittäminen vaatii ammattitaitoa ja panostuksia. Lisäksi yrityskauppaan tarvitaan yleensä ulkopuolista rahoitusta ja kaupanteossa kannattaa hyödyntää asiantuntijan apua.

Mikäli verkkokaupan ostaminen ja sen pohjalta kehitettävä liiketoiminta istuu suunnitelmiisi myös pitkällä aikavälillä, toimivan verkkokaupan ostamista kannattaa ainakin harkita ja tutustua minkälaisia verkkokauppoja on tarjolla. Listauksen myytävänä olevista, toimivista verkkokaupoista löydät Yrityspörssi.fi -palvelustamme. Toimivia verkkokauppoja löytyy useilta eri aloilta ja monessa eri kokoluokassa. Toimivien verkkokauppojen hintapyynnöt palvelussamme vaihtelevat joistakin tuhansista euroista reilusti yli 100.000 euroon, riippuen verkkokauppatoiminnan kokoluokasta ja kannattavuudesta.

Tässä muuttuneessa tilanteessa kaikki keinot kannattaa kartoittaa.

 

Meri Varkoi-Anhava
Toimitusjohtaja ja yrittäjä
Yrityspörssi.fi – kauppapaikka yrityksen myyjälle ja ostajalle

Scroll to top