Kesäyrittäjä Viljami Jäntti autossa

Viljami Jäntin kesäbisnes on autojen sisäpesu

18-vuotias Viljami Jäntti Myllykoskelta tekee kesäyrittäjänä autojen sisäpesuja sekä erilaisia kiinteistönhoitotöitä, kuten maalausta, nurmikonleikkuuta ja muita pihatöitä.

Viljami Jänttiä yrittäjyys motivoi.

”Idea kesäyrittäjäksi ryhtymisestä tuli isältä. Aikaisemmin olen tehnyt kesätöitä Kouvolan kaupungin kesätyösetelin turvin, mutta nyt halusin kokea kesäyrittäjyyttä, koska ajatus yrittäjänä toimimisesta tuntui mielekkäältä.”

Aiemmat työpaikat ovat olleet isän yrityksessä ja paikallisella ABC:llä. Pelkkä tuotteiden hyllyttäminen ei enää innostanut. Autojen sisäpesuille Viljami sen sijaan ajatteli löytyvän Myllykoskella markkinarakoa. Markkinoinnin Viljami on hoitanut ovelta ovelle -tyylillä.

”Aika monta taloa olen läpikäynyt tuolla Myllykosken suunnalla. Sana tuntuu kiirineen ja puheluita tulee ihan mukavasti.”

”Tietty olen myös perinteiseen tyyliin vienyt lappuja kauppojen ilmoitustauluille ja somessakin on markkinointia suunnitteilla.”

”Eniten etukäteen piti mietiskellä yritysmuotoa, en ollut varma kannattaisiko perustaa toiminimi vai alkaa kevytyrittäjäksi. Tähän pohdintaan sain apua Kinnon yritysneuvonnasta Timo Lehmusmetsältä. Lopulta päädyin OP:n kautta kevytyrittäjäksi. Heidän järjestelmänsä kautta voin lähettää laskut ja siellä hoituu myös kirjanpito ja alvit. Kaikki on ainakin tähän asti sujunut oikein hyvin.”

Viljamilla on edessään viimeinen vuosi lukiolaisena ja hän pitää mahdollisena, että ainakin jonkin aikaa voisi lukion jälkeenkin toimia yrittäjänä ja tehdä autojen sisäpesuja, jos vain saa asiakaskunnan vakiinnutettua.

Lomaillakin Viljami aikoo ehtiä. ”Yritän keskittää asiakkaat tietyille päiville, jolloin voin varata väliin muutamia lomapäiviä”, suunnittelee Viljami.

 

Aloittavia yrittäjiä opastaa

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top