Joona Kaksonen

”Valmis logistiikkainfra on Kouvolan kilpailuvaltti”

Logistiikkainsinööri Joona Kaksonen aloitti helmikuussa uudessa työssään terminaalivalvojana RRT-terminaalissa. Kaksonen työskentelee terminaalivalvojana myös KCY:n ja Tiilitie 6:n terminaaleissa.

Logistiikkauransa Joona Kaksonen aloitti vuosituhannen alussa Kouvola Cargo Handlingissa varastomiehenä. ”Kouvolassa oli siihen aikaan todella paljon tavaraliikennettä ja ala vaikutti vakaalta ja lupaavalta. Järkeilin, että vaikka materiaalivirta hiljenisikin, niin aina tavaraa kuljetetaan. Halusin opiskella alaa lisää ja valmistuin logistiikkainsinööriksi.”

Ykkösvalinta oli kiekko

Logistiikka oli itse asiassa Joona Kaksosen varasuunnitelma, sillä sydän sykki jääkiekolle. ”Laji oli pitkään ykkösprioriteettini, mutta ura päättyi lopulta loukkaantumisiin vuonna 2012. Edelleen kuitenkin seuraan lajia aktiivisesti. Molemmat poikani pelaavat KooKoon junioreissa, eli sitä kautta toimin lajin parissa edelleen.”

Logistiikka-alalla Joona Kaksonen on työskennellyt pitkään VR-Transpointin palveluksessa. ”Suurimpia haasteita alalla on ollut kustannusten nousu niin kumipyöräliikenteessä kuin muissakin kuljetusmuodoissa."

"Energian hinnan nousu ja pyrkimys kustannustehokkuuteen tarkoittaa tarvetta entistä suurempien volyymien liikuttelemiseen kerralla. Uskon tämän tarkoittavan rautatierahdin kasvua.”

”Kuljetusmuotojen yhdistelylle on ehdottomasti kasvava tarve ja sitä pitää tukea erilaisia terminaaliratkaisuja ja -palveluita tarjoamalla”, uskoo Kaksonen. ”Kouvola on aina ollut ja tulee aina olemaan logistiikan ja etenkin junaliikenteen risteyspaikka valmiiden yhteyksien ja sijaintinsa ansiosta.”

”RRT-alue tulee olemaan Kouvolan valttikortti, kun mahdollisimman korkeat volyymit entistä voimakkaammin määrittävät toiminnan tehokkuutta, nopeutta ja kannattavuutta. RRT-alue ei kilpaile yhdenkään yksittäisen operaattorin tai toimijan kanssa materiaalivirroista tai asiakkuuksista, päinvastoin. Alueen on tarkoitus olla näille toimijoille mahdollisuus, tarjoten laadukkaan ja asiakkaan tarpeita vastaavan toimintaympäristön”, alleviivaa Joona Kaksonen.

”Logistiikassa tilanteet ja asiakastarpeet vaihtuvat tyypillisesti hyvinkin nopealla aikataululla ja silloin toimijat ja operaattorit kartoittavat vaihtoehtojaan tarkasti. Kilpailuvaltiksi nouseekin usein se, että tarjota valmis infra asiakkaalle. Meillä täällä Kouvolassa RRT -terminaalin myötä se etu nyt on ja tämä varmasti tulee olemaan tärkeä osa niin kotimaista kuin kansainvälistäkin logistiikkaa.”

Julkaistu maaliskuussa 2023

Yhteystiedot

Joona Kaksonen

Kaksonen Joona

Toimitusjohtaja, RRT Kouvola Oy
+358 20 615 5997
+358 40 773 4117
joona.kaksonen@kinno.fi

Scroll to top