Uusi yritys, kokeneet tekijät

Aistija Oy on keväällä 2021 perustettu yritys, jonka osakkaina on neljä kokenutta yrittäjää. Yritys syntyi yhteisestä ideasta yhdistää hirsi-, kivi- ja lasiosaaminen vahvaan liiketoiminnan asiantuntijuuteen.

”Halusimme suunnitella uniikin loma-asunnon laatutietoisille, ekologista ja terveellistä asumista suosiville. Vastaavaa valmishirsihuvilaa ei markkinoilla ole”, toimitusjohtaja Sakari Pasanen kertoo.

Yksityisten lisäksi Premium-tason huvilaa markkinoidaan myös matkailualan yrityksille.

”Aistijan huviloiden lanseeraus toteutettiin tämän kesän Naantalin Asuntomessuilla. Kokemus oli myönteinen ja saimme sieltä erinomaista palautetta. Messukävijän ensimmäinen reaktio sisään tullessa oli pitkä nuuhkaisu ja toteamus, että kylläpä täällä tuoksuu hyvältä”, Pasanen kertoo.

”Huvilan käsin veistetyt hirret ovat mäntyä ja saunan lauteet tervaleppää, kertoo yrityksen hirsityövastaava ja osakas Tommi Lusenius.

Myös käsin työstetty luonnonkivilattia ja puusepän tekemät keittiökalusteet ovat uniikkeja, jokaisessa huvilassa. Kivitöistä yrityksessä vastaa Joona Ripattila. Huvilan kattolasin ansiosta luonnonvalo pääsee elävöittämään huolella valittujen materiaalien kauneutta. Kattolasi on toteutettu puun ja lasin yhdistelmänä, sen on kehitellyt ja patentoinut yrityksessä tuotannosta vastaava Vesa-Matti Moilanen.

Kouvolan Teholassa sijaitsevat yrityksen toimitilat mahdollistavat tällä hetkellä 4-5 huvilan tuotannon samanaikaisesti. Huvila valmistetaan lämpimissä sisätiloissa kokonaan valmiiksi, kalusteita myöten, joten tuotanto ei ole säiden armoilla. Valmiit hirsikehikot tuodaan tällä hetkellä Virosta, sillä Suomessa toimijoilla on ollut kapasiteettiongelmia.

”Huviloita valmistetaan tilauksesta kolmea eri kokoa. Lisäksi on saatavissa erikseen saunatupa, jos asiakas haluaa pelkän saunan”.

Kaksi pienempää huvilaa, S ja M -koot, kuljetetaan paikalleen valmiina rakennuksina, suurin L -koko kahtena eri moduulina. Kuljetusosaamista löytyy läheltä, sillä naapurissa sijaitsee lavettikuljetuksiin erikoistunut yritys. Myös paikallista lasiliikettä ja portaiden tekijää on käytetty huviloiden varustelussa.

Mutta miten Aistija Oy sai alkunsa?

”Kouvolan Asuntomessuilla kävin useaan otteeseen Tommin osastolla ja siinä keskustellessa todettiin, että voitaisiin toteuttaa yhteisiäkin rakennusprojekteja jatkossa”, Moilanen muistelee.

”Tutustuin Tommiin, kun hän teki meillä remonttia. Siinä käytiin vähitellen keskusteluja yhteistyöstä, välissä oli muutama koronavuosikin. Keväällä 2021 päädyttiin lopulta Aistija Oy:n perustamiseen”, Pasanen kertaa yhteistyön käynnistymistä.

”Meidän kilpailuetunamme muihin huvilavalmistajiin verrattuna on arvojemme mukainen laadukas työn jälki ja perinteinen valmistusmenetelmä. Rakennamme Aistija-huvilat sydämellä, kuin itsellemme.”

www.aistija.fi

Kuva: Yrittäjät Tommi Lusenius, Sakari Pasanen ja Vesa-Matti Moilanen panostavat Aistija -huviloiden korkeaan laatuun, kuten myös kivitöistä vastaava Joona Ripattila, joka oli kuvaushetkellä työkeikalla toisaalla.

Scroll to top