Uusia yrityksiä perustetaan koronasta huolimatta

Uusyrityskeskuksissa perustettiin tammi-kesäkuussa uusia yrityksiä 15 prosenttia vähemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna. Koronakriisi vaikutti kuitenkin eri tavoin eri puolilla maata. Kouvola Innovation Oy:n perustamisneuvonnassa yrityksiä perustettiin kyseisenä aikana 41 uutta yritystä, mikä oli 13 % vähemmän kuin edellisvuonna vastaavana aikana.

”Koronan alkaessa perustamisneuvonnan asiakkaat katosivat, mutta kesäkuun alusta alkaen he ovat palanneet. Loppujen lopuksi korona ei merkittävästi pienentänyt asiakasmääriä, se ehkä ajallisesti siirsi niitä, mutta ei lopettanut. Kinnossa on ollut hyvin asiakkaita, ” kertoo yritysneuvoja Timo Lehmusmetsä.

Patentti- ja rekisterihallituksen tilastojen mukaan uusien yritysten perustaminen väheni pahimpaan korona-aikaan maalis-huhtikuussa. Tähän vaikuttivat luonnollisesti muun muassa palvelualoille tulleet rajoitukset. Huhtikuun lopulta kesäkuun puoliväliin mennessä uusien yritysten määrä kasvoi edellisvuoteen verrattuna koko maassa ja kasvu näkyi myös Uusyrityskeskuksen perustamisneuvonnassa.

”Uusyrityskeskuksissa on huomattu, että kun yritys on päätetty perustaa, sitä päätöstä ei horjuta edes tällainen maailmanlaajuinen kriisi. Ja onneksi näin on, sillä tarvitsemme uutta yrittäjyyttä korona-ajan jälkeiseen talouden elvyttämiseen”, painottaa Suomen Uusyrityskeskukset toimitusjohtaja Susanna Kallama.

 

 

Lisätietoja:

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top