Kaksi henkilöä teollisuusalueella

URHEAT

Ukrainan jälleenrakentamisen mahdollisuudet Kymenlaakson yrityksille ja muille toimijoille

Hankkeessa keskeinen tavoite on selvittää, miten Kymenlaakson kehittämisorganisaatiot voivat tehokkaimmin edistää maakunnan yritysten ja muiden toimijoiden osallistumista Ukrainan jälleenrakentamiseen.

Hankkeen kohderyhmänä ovat maakunnan yritykset sekä kehittämis- ja koulutusorganisaatiot. Hankkeessa kartoitetaan yritysten osaaminen ja yhteistyömahdollisuudet, sekä vahvistetaan kansallisia ja kansainvälisiä kumppanuuksia ja yhteistyöverkostoja.

Hankkeessa myös laaditaan vaiheistettu tiekartta hankkeenjälkeiselle toiminnalle ja etenemiselle

Projektin nimi: URHEAT - Ukrainan jälleenrakentamisen mahdollisuudet Kymenlaakson yrityksille ja muille toimijoille
Toteutusaika: 1.2.2023 - 31.1.2024
Rahoitus: Kymenlaakson liitto

ReBuild Ukraine -jälleenrakennusmessut, 14.-15.11.2023 Varsova

Urheat-hanke järjestää kymenlaaksolaisille yrityksille mahdollisuuden osallistua ReBuild Ukraine jälleenrakennusmessuille Varsovassa 14.-15.11.2023. Lähtö messuille on maanantaina 13.11. illalla ja paluu torstaina 16.11. iltapäivällä. Matka sisältää lennot, hotellimajoituksen ja osallistumismaksun messuille. Osallistujat vastaavat itse ruokailuihin liittyvistä kustannuksista. Mikäli osallistujia on riittävästi, järjestetään yhteiskuljetus Kouvolasta ja Kotkasta lentokentälle ja takaisin. Cursorin ja Kinnon asiantuntijat ovat myös mukana matkalla.

Urheat-hanke koordinoi ja tukee rahallisesti yhteisosallistumista.

Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, laita viestiä pikaisesti Mika Penttilälle, mika.penttilä@kinno.fi, sillä paikkoja on rajoitetusti. Hae mukaan messumatkalle viimeistään 2.11.2023.

Messuosallistujille järjestetään sparraustilaisuus 9.11.2023 Teamsilla. Sparrauksessa on mukana Ulkoministeriön edustaja.

Kansainvälinen messu- ja konferenssitapahtuma ReBuild Ukraine
14.-15.11.2023 Varsova, Puola

Tapahtuma tarjoaa kohtaamispaikan muun muassa rakennusalan yrityksille, suunnittelu- ja arkkitehtitoimistoille, IT-alan yrityksille sekä erilaisille kehitysprojekteille ja kehittäjätahoille tavata esimerkiksi ukrainalaisia rakennus- ja energia-alan yrityksiä, teollisia toimijoita, viranomaisia, rahoituslaitoksia ja sijoittajia.

Lue lisää tapahtumasta: rebuildukraine.in.ua/en

 

Team Finland Talks: Ukraina ja rakennetun ympäristön mahdollisuudet tiistaina 10.10.2023 klo 10-11.15

Koko rakentamisen arvoketju Ukrainassa on analysoitu olemassa olevien haasteiden ja mahdollisuuksien tunnistamiseksi. Tuore CIVITTAn kokoama raportti esittelee havaintoja arvoketjun jokaisesta vaiheesta sekä tarjoaa korkeatasoista pohdintaa suomalaisten yritysten mahdollisuuksista.

Team Finland Talks -webinaarissa tutustutaan juuri julkaistuun raporttiin. Webinaarin osallistujat saavat raportin tapahtumassa. Tilaisuutta moderoi johtaja Reijo Kangas, Business Finlandista. Webinaarin kieli on englanti.

Tutustu tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 9.10. >> Team Finland Talks: Ukraina ja rakennetun ympäristön arvoketju

 

Ajankohtaista yrityksille

Ukrainan jälleenrakennusprosessiin liittyy lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä toimijoita ja aiheesta järjestetään kiinnostuneille tahoille myös erilaisia tiedotustilaisuuksia. Keräämme tähän listausta Ukrainan jälleenrakennusprosessiin liittyvistä tapahtumista.

Hankkeen kuulumisia

Kesäkuussa, juuri ennen lomia toteutettiin Kinnon ja Cursorin yhteistyönä Ukrainaan liittyvä info- ja keskustelutilaisuus yhtä aikaa Kouvolassa ja Kotkassa. Kouvolassa kokoonnuttiin Kohoa Synergiakeskuksen uusiin tiloihin ja Kotkassa Cursorin toimipisteeseen Eagle-taloon. Aamun aikana avattiin konkreettisesti Ukrainan mahdollisuuksia kymenlaaksolaisille yrityksille. Puhujiksi oli saatu kovan luokan asiantuntijoita.

Ensimmäisenä esiintyjänä oli etäyhteyden kautta Alexander Rodnyansky, Cambridgen yliopiston apulaisprofessori, joka toimii myös Ukrainan presidentin neuvonantajana. Vahvaa käytännön näkemystä toi Janne Harjunpää, joka on toiminut Ukrainassa jo 15 vuoden ajan ja omaa laajan kokemuksen kansainvälisistä rahoituslaitoksista. Harjunpään viesti meille kymenlaaksolaisille oli: herätys, ylös tuoleista ja liikkeelle. Kaikki muut ovat jo Ukrainassa ja jälleenrakentaminen on jo alkanut. Hän myös rohkaisi toimijoita menemään paikan päälle Ukrainaan ”näillä näppäimillä”. Kun Harjunpäältä kysyttiin, miten Kymenlaakson yritykset pääsisivät parhaiten mukaan, hän nosti ensimmäisenä esille omien osaamisten tunnistamisen eli asiat, joita osataan riittävän hyvin. Kysyntää on lähes kaikesta, ja liikkeelle voi lähteä pieninkin askelin. Kolmantena puhujana oli rakennusneuvos Veli Hyyryläinen, joka kertoi käytännön kokemuksista itämarkkinoilla toteutetuista projekteista.

Paljon muutakin on vireillä

Kesän ja alkusyksyn mittaan on tehty markkinoihin liittyviä tarkempia selvityksiä, näkökulmana etenkin kymenlaaksolaisen osaamisen kannalta parhaimmat mahdollisuudet.  Samaan aikaan viedään eteenpäin eri kumppaneiden kanssa esille nousseita kehittämisaihioita mm. rakentamiseen liittyen. Työn alla on myös yritysten yhteisosallistumisen selvittäminen ReBuild Ukraine -messuille, jotka järjestetään Varsovassa 14.-15.11.2023. Jos mukanaolo kiinnostaa, ole yhteydessä Mika Penttilään.

Lisätietoja

Miettinen Pasi

Va. toimitusjohtaja
Hallinto- ja kehitysjohtaja

+358 20 615 8814
+358 40 069 1221
pasi.miettinen@kinno.fi

Scroll to top