TulosTaitoalla valmis paketti yrityskauppoihin ja taloushallintoon

Kouvolalainen vuonna 2012 perustettu TulosTaitoa Suomi Oy tarjoaa asiantuntijapalvelua yrityskauppojen hoitamiseen ja organisaation taloushallintoon sekä monipuolista yritysneuvontaa. Yrityskauppojen hoitamisessa ja liikkeenjohdon konsultoinnissa toimijoina ovat yrityksen toimitusjohtaja Mika Lokkila ja hallituksen puheenjohtaja Ville Helander.

Helander on omimmillaan yrityksen tuloskuntoon saattamisessa, strategiakysymyksissä, liiketoiminnan kehittämisessä ja markkinoinnissa. Monipuolisen työhistoriansa kautta hänellä on näkemystä muun muassa teollisuuden ja kaupan liiketoimintaan, markkinointiin, palkkajohtajuuteen ja työhyvinvointiin.

”Meillä on Mikan kanssa selkeä työnjako. Minä keskityn strategisiin kysymyksiin ja Mika taloushallintoon ja laskentaan. Hänellä on myös rauhallisempi ote ja hän ymmärtää hyvin yrittäjän sielunelämää”, Ville Helander kuvailee.

Liike- ja vakuutusriskienhallinta on myös Mikan erityisosaamista. Suoritettuaan pari vuotta sitten Finanssivalvonnan järjestämän vakuutusmeklarin tutkinnon, hän pystyy olemaan riippumattomana ammattilaisena yrityksen apuna riskien hallinnassa.

Lokkilalla on työhistoriaa yrittäjänä tilitoimisto- ja isännöintipalvelualalta ja vakuutusasiamiestoiminnasta yli kolmenkymmen vuoden ajalta sekä työhistoriaa Säästöpankkiryhmässä ja OP-Pohjolassa. Hän on hoitanut 1990-luvulla muun muassa Omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal Oy:n ja Kapiteeli Oyj:n kehitettäviä ja myytäviä liikekiinteistöjä sekä isännöinyt kuntien vuokrataloyhtiöitä ja muita julkisia kiinteistöjä.

Konsultoivaa palvelua yhteistyössä asiantuntijaverkoston kanssa

TulosTaitoa Oy on panostanut konsultoivaan palveluun taloushallinnossa. Tyypillisten tilitoimistopalvelujen lisäksi yritys on erikoistunut vaativiin projektitöihin, joissa syystä tai toisesta yrityksen taloudenpidossa on normaalista toiminnasta poikkeavia haasteita.

”Yrityksemme henkilöstöä on tällä hetkellä viisi henkilöä, mutta meillä on henkilöstötarvetta kokeneelle ammattilaiselle.  Työtä on mahdollista tehdä nykyisillä sähköisillä tietojärjestelmillä itsenäisesti etänä ja myös osapäiväisesti. Tämä voisi hyvin sopia henkilölle, joka haluaa jo hieman vähentää viikoittaista työaikaansa,” Lokkila kertoo.

Pitkä kokemus alalta on tuonut yritykselle laajan asiantuntijaverkoston, jota yritys hyödyntää asiakkaiden erityiskysymyksissä. Yritys tarjoaa myös palveluna ratkaisua, jossa yritys on sen kokoinen, että tarvitsee jo omaa toimistohenkilöä, mutta kokopäiväisen henkilön palkkaaminen ei ole taloudellisesti järkevää. Näissä tilanteissa on mahdollista sopia yhteistyöstä, jossa TulosTaitoa Oy osallistuu henkilön rekrytoimiseen ja tukee tätä työn suorittamisessa sekä ottaa lopullisen vastuun taloushallinnosta. Sähköiset työkalut mahdollistavat sen, että työntekijä voi työskennellä osan työajastaan myös toiselle yritykselle TulosTaitoa Oy:n ohjauksessa, jolloin työntekijä on mahdollista työllistää kokoaikaisesti. Ratkaisu tarjoaa joustavuutta ja kustannussäästöjä syntyy molemmin puolin.

Asiakkaita TulosTaitoa Oy:n palveluille on riittänyt hyvin, sillä vastaavaa kokonaispalvelua ei ole juurikaan tarjolla.

”Yrityksemme markkina-alueena on Kouvola-Lahti -alue. Asun itse Artjärvellä, puolen tunnin ajomatkan päässä Lahdesta ja Kouvolasta. Siihen välimaastoon osuvat myös mm. Orimattila, Myrskylä ja Lapinjärvi. Asiakkaamme sijaitsevat kuitenkin 70 prosenttisesti Kouvolassa, Lokkila kertoo.

TulosTaitoan asiantuntijat tekevät myös yrityksen arvon määritystä. Yrityskaupan tekemiseen on tarjolla ”valmis paketti”. Lisäksi usein ollaan ostajan tukena arvioimassa suunnitelmissa olevaa yritysostoa. Kun oman yrityksen myynti on suunnitteilla, Lokkila ja Helander kehottavat ottamaan ajoissa yhteyttä eikä pitkittämään asiaa turhaan.

”Valitettavan usein käy niin, että yritys joudutaan ensin pelastamaan, sitten saneeraamaan ja vasta sen jälkeen voidaan aloittaa yrityksen toiminnan kehittäminen. Yritys voidaan myydä vasta sitten, kun se on myyntikunnossa”, Ville Helander muistuttaa.

”Näkökulma helposti kapenee, jos yrittäjä pohtii yksinään yrityksensä tilannetta. Sanoisin siis, että yrittäjä, ole rohkea ja ota yhteyttä, olemme keskustelukumppanisi!

Kinnon yhteistyökumppanina

TulosTaitoa Oy pitää Kinnon roolia tärkeänä Kouvolan yritystoiminnan kehittämisessä ja yritysten tukemisessa.

”Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Kinnon kanssa toimimalla konsulttina alueen yrityksille liiketoiminnan käynnistämisessä, kehittämisessä ja erilaisten liiketoiminnan kriisien ratkaisemisessa”, Mika Lokkila kertoo.

Omistajanvaihdoksiin liittyen yhteistyö on tarkoittanut sekä ostettavien että myytävien yritysten konsultointia ja arvonmääritystä. Kinnon yhteyspäällikkö Leena Gardemeister on ollut hyvä yhteistyötaho omistajanvaihdosasioissa.

Yrittäjät kiittelevät myös hankinta-asiamies Marita Melkon palvelua.

”Viime vuosina Kouvolassa on tehty erityisen hyvää työtä julkisten hankintojen kehittämisessä ja yritysten hankintaosaamisen vahvistamisessa hankintaneuvonnan avulla. Myös TulosTaitoa Oy on voinut hyödyntää Maritan vahvaa hankintaosaamista omien asiakkaidensa kohdalla hankintoihin liittyvien juridisten kysymysten ratkomisessa.”

TulosTaitoa Suomi Oy

Kuvateksti: Toimitusjohtaja Mika Lokkila (oikealla) ja hallituksen puheenjohtaja Ville Helander.

Kuva: Matti Vesala
Teksti: Pirjo Vuorenpää

Lisätietoa:

Leena Gardemeister

Gardemeister Leena

Yhteyspäällikkö
Rahoitusneuvonta, omistajanvaihdokset
+358 20 615 8191
+358 40 768 3474
leena.gardemeister@kinno.fi

Marita Melkko

Melkko Marita

Hankinta-asiamies
Julkiset hankinnat
+358 20 615 5039
+358 40 489 9299
marita.melkko@kinno.fi

Scroll to top