Kesäyrittäjät Adele Kumpula ja Liia Haukkala

Teollisuustien kesäkahvila Valkealassa pitää skootteritytöt kiireisinä

Adele Kumpula ja Liia Haukkala pitävät kesäkahvilaa Teollisuustiellä Valkealassa heinäkuun alusta lähtien. Konttiin tehty kahvila sai alkunsa Adelen isän ideasta. Hän on auttanut kahvilanpitäjiä myös tilaamalla ulkoseiniin värikkäät mainoskyltitykset. Kahvilapöydät sijoitetaan kontin ympärille piha-alueelle.

Liia Haukkala (vas.) ja Adele Kumpula

”Pyysin heti Liian mukaan kahvilaa pitämään ja kokemukset viime kesältä olivat niin hyvät, että halusimme jatkaa tänäkin kesänä. Tälle kesälle haimme ja saimme myös nuorten kesätyösetelin”, kertoo Adele.

”Olimme viime kesänä aika yllättyneitä kahvilan suosiosta. Asiakkaaksi pysähtyi kaikenlaista väkeä: rekkakuskeja, pyöräilijöitä, autoilijoita ja kävellenkin asiakkaita tuli lähialueelta.”

Hyvä liikepaikka ja yllättävä suosio takasivat tytöille hyvät tienestit. ”Leipomisen määrä pääsi kyllä yllättämään. Leivomme vuorotellen molempien kotona ja valmistamme myyntiin lähinnä sellaista, josta itsekin pidämme ja arvelemme, että asiakkaillekin saattaisi maistua. Olemme ottaneet mallia myös muiden kahviloiden tarjonnasta”, kertovat skootterilla liikkuvat tytöt.

Myyntivitriinistä löytyy tänäkin kesänä suolaisia ja makeita herkkuja: piiraita, täytettyjä croissanteja, leipiä, pullaa, kakkuja ja brownieita.

Ystävyksillä on pelkästään positiivisia kokemuksia kesäyrittäjänä toimimisesta. Tekemistä ja vastuunkantamista on riittänyt, mikä on ollut opettavaista. Liian ja Adelen toiveissa on tälle kesälle yhtä hyvä sää ja suosio kuin viime kesänä kahvilalla oli.

Parivaljakko, kuten muutkin kesäyrittäjänuoret, on asioinut kevään aikana Kinnon yritysneuvonnassa Timo Lehmusmetsän luona erilaisia yrittäjyyteen liittyviä neuvoja saamassa.

Kesäkahvilan Instagram-tili: kesa_kahvila2023

Aloittavia yrittäjiä opastaa

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top