”Tee omaa juttuasi, se riittää”

Saara Julkunen, 39, on tehnyt melkein koko työuransa yrittäjähenkisesti freelancerina ja sittemmin toiminimiyrittäjänä, mutta oman joogastudion Yoga Montelin ovet hän avasi keskellä pandemiaa alkuvuodesta.

Nainen yllättyi iloisesti, kuinka hyvin uusi joogastudio Kouvolan Käpylässä otettiin vastaan.

"Kun oli ensimmäisten tuntien aika, ajattelin, että olen onnistunut, jos kaksikin ihmistä saapuu paikalle. Tunneille tulikin paljon ihmisiä."

Omaa studiota suunnitellessa Julkuselle oli tärkeää paikan sijainti. Hän ei halunnut, että se on ihan keskustassa, vaan joogaajien kotimatkan varrella.

"On ihanaa huomata, kuinka paljon studiollani käy asiakkaita ihan tästä läheltä."

Julkunen on ensimmäiseen vuoteensa tyytyväinen.

"Olen kiitollinen Yoga Montelin ohjaajatiimistä, jotka tekevät työtään sydämellä ja ammattitaidolla."

Ensi vuonna Yoga Montelissa pääsee myös hierontaan, sillä Julkunen on kouluttautunut hierojaksi.

"Yhtenä unelmanani on yhdistää jooga ja hieronta."

Julkunen teki pitkään muille yrittäjille töitä muun muassa liikunnanohjaajana, mutta visio omannäköisesti joogastudiosta kyti takaraivossa. Kesällä 2020 Julkunen kävi Kinnossa juttelemassa yritysideastaan, hän ajatteli avaavansa oman studion syksyllä 2021, mutta yritysneuvoja kannusti avaamaan jo aiemmin.

 

"Ymmärsin, että minullahan on jo ammattitaito olemassa, että miksi jahkailisin yhtään enempää. Kävimme yritysneuvojan kanssa laskelmia yhdessä läpi ja hän sparrasi minua. On ihan superhyvä asia, että Kouvolassa on tällainen palvelu. Itse sain varmuutta, tukea ja kannustusta, että olen oikealla tiellä."

 

Julkusen mukaan pääkaupunkiseudulla joogaopettajakollegat ovat olleet hämmentyneitä, kun he ovat kuulleet, että Kouvolan kokoisessa kaupungissa on kymmenkunta joogastudiota. Julkunen myöntää, että aluksi hänkin sortui vertaamaan itseään muihin alan yrittäjiin.

"Minusta tuntui, että muut ovat minua valovuosia edellä, ja pohdin, että mitä olen oikein mennyt tekemään. Onneksi pienen itsekeskustelun jälkeen ymmärsin, että teen vain omaa juttuani, ja se riittää. Minun luokseni tulevat ne oppilaat, joita resonoi minun tyylini opettaa. Jos jostain syystä yritys ei toimisikaan, en ole kenellekään selitystä velkaa. Sitten pistän pillit pussiin ja alan tekemään jotain muuta."

Julkusella on pari vinkkiä yrittäjyydestä haaveileville.

 

"Laske realistisesti kaikki yrityksesi kulut aina yrittäjänvakuutuksesta vessapaperiin, niin sinulle ei tule yllätyksiä. Toki asiakasmääriä on vaikea ennustaa, mutta pilko kaikki muut asiat atomeiksi. Niin sinun on helpompi hahmottaa kokonaiskuva."

 

Nainen myös kannustaa ryhtymään yrittäjäksi, vaikka henkilö ei kokisikaan olevansa vielä valmis.

"Jos on intohimoa johonkin ja taitava siinä, mitä tekee, niin muut asiat oppii kyllä matkalla. Minullakin riittää vielä harjoiteltavaa markkinoinnin ja näkyvyyden saamisen kanssa, mutta se ei ole pysäyttänyt minua menemästä kohti unelmiani."


Teksti ja kuva: Elina Iiskola-Joutjärvi, joulukuu 2021

Aloittelevia yrittäjiä Kinnossa palvelee:

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top