Suomalaissaksalainen viikko aloittaa heinäkuun

Heinäkuun ensimmäinen viikko tuo suomalaissaksalaisen kiertueen Kouvolan elintarvikealan ja matkailun yrityksiin. Saksasta vieraina ovat Kirsi Hechler ja Annika Borisov. Hechler työskentelee radiotoimittajana Sisu-radiokanavalla Frankfurtissa ja Borisov on pitänyt Little Finland -kauppaa Hanaussa neljä vuotta. 

Virtakiven Saunalla järjestetään 1.7. klo 12.00 alkaen suomalaissaksalainen iltapäivä, jossa on mahdollista maistaa suomalaissaksalaiseen tyyliin valmistettuja paikallisia herkkuja. Samalla mahdollisuus vierailla MUU farmipuodissa, johon on koottu alueen paikallisia elintarviketuotteita saman katon alle. 

Viikon aikana vierailukohteina ovat Virtakiven Saunan lisäksi Puurin kanala, Kouvolan Lakritsi, Panimo Hoppa ja Vanha Kauppa, Verlan ruukki, Piian Herkut, Makumarja, Mustilan viini sekä LuomuMattisen tila. Lisäksi vieraillaan Kotkassa Vanhassa Fiskarissa ja Haminassa ravintola Alussa. 

Suomalaissaksalaisen kiertueen tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja valmistautua tuleviin elintarvikealan tapahtumiin Saksassa. Kinno koordinoi työtä, jossa kymenlaaksolaiset yritykset esiintyvät suomalaisten tuotteiden minimessuilla Hanaussa Frankfurtin liepeillä sijaitsevassa Little Finland -kaupassa Suomen itsenäisyyspäivänä 6.12.2024. Tapahtumaan mahtuu vielä mukaan ja kiinnostuneet yritykset voivat olla yhteydessä Kinnon Päivi Karhuseen tai Noora Juvoseen. 

Tammikuussa 2025 järjestetään Euroopan suurimmat elintarvikesektorin messut Berliinissä. Kinno on vahvasti mukana rakentamassa Suomen yhteistä osastoa Grüne Woche messuille ja koordinoi messuille lähtevää suomalaisdelegaatiota. Messuosaston rakentaminen on yhteistyön ponnistus, jossa mukana on yrityksiä eri puolilta Suomea sekä yhteistyökumppanina maa- ja metsätalousministeriö, MTK ry ja SLC f.r. 

Haku näytteilleasettajaksi Grüne Woche messuille Suomen yhteiselle osastolle on auki Kinnon verkkosivuilla. 

Ilmoittautuminen näytteilleasettajaksi Grüne Woche messujen Suomen osastolle 

 

 

Lisätietoja Little Finland -kaupan minimessuista ja Grüne Woche messuista: 

Päivi Karhunen, p. 040 511 7783, paivi.karhunen@kinno.fi 
Noora Juvonen, p. 040 661 6491, noora.juvonen@kinno.fi  

 

Julkaistu 6.2024

Scroll to top