Tavarajunan vaunuja

Skinest Finland tarjoaa huoltopalveluja kasvavalle tavaraliikenteelle

Kouvolan logistiikka-alueen tavaraliikenteen kasvu on tuonut mukanaan yritysten uusia palvelutarpeita, esimerkiksi vaunukaluston huoltoon ja kunnostukseen. Syyskuussa toimintansa Kouvolassa aloittanut Skinest Finland tarjoaa kokonaisvaltaisia ja ammatillisia rautatieratkaisuja. Yhtiö myy ja vuokraa kalustoa tavaraliikenteelle. 

”Me valmistamme ja hankimme komponentteja sekä rautatiekalustolle että rautateiden rakentamiseen. Omat valmistustehtaamme Virossa ja Latviassa takaavat laajan valikoiman varaosia edulliseen hintaan ja nopealla aikataululla”, kertoo toimitusjohtaja Semi Roiha. 

Yrityksen toiminta sijoittui Kouvolaan, jolla on keskeinen sijainti metsäteollisuuden rautatiekuljetusten näkökulmasta sekä kehittynyt ja laaja ratainfrastruktuuri. 

”Kouvolasta löytyivät hyvät ja toimintaan soveltuvat toimitilat. Annan myös täydet pisteet Kouvolalle vahvasta myötävaikuttamisesta meidän sijoittumiseen tänne”, toimitusjohtaja Roiha kiittää. 

Toiminta on käynnistynyt vauhdikkaasti. Varaosa- ja komponenttivarastot toiminnan käynnistämiseen on siirretty paikalle. Tarvittavat koneet ja kalusto on hankittu sekä henkilöstö palkattu. Kokonaistoiminnan ja huoltojen suunnittelu on saatu päätökseen, joten ensimmäiset vaunut ovat jo kiertäneet huollossa. 

”Suomessa emme tarjoa kuljetuksia, vaan pelkästään GOST-vaunujen huoltopalvelua, vaunujen ja vetureiden varaosia ja komponentteja sekä ratainfran rakennuskomponentteja. Palveluja käyttävät asiakkaamme toimivat metsäteollisuudessa”, Roiha kertoo. 

Skinest tarjoaa vetokalustoa vuokralle lähinnä Baltian maissa, Puolassa, Unkarissa, Bulgariassa, Kroatiassa, Serbiassa, Sloveniassa sekä Saksassa. Maailmanpoliittisesta tilanteesta huolimatta toimitusjohtaja Roihan tulevaisuuden odotukset ovat luottavaiset. 

”Nämä vaunut, jotka nyt vuokraamme Suomeen, olivat ennen samojen metsäteollisuuden yhtiöiden käytössä yhdysliikenteessä, jota ei enää käytännössä ole olemassa. Yhtiömme laajentaa toimintojaan ja investoi koko ajan Länsi-Euroopan markkinaan enenevissä määrin."

Tutustu tarkemmin: Skinest Finland Oy

Scroll to top