Sanna Saku toi CrossFitin Kouvolaan

"Suurin haaste on ollut löytää se oma tapa, jolla viedä tätä yritystä eteenpäin."

"Matkalla on ollut haasteita ja tiessä kuoppia, mutta toisaalta niitten ansiosta tämä paikka on nykyään tällainen kuin on. Sellainen yritys, jonka arvot ovat minun. Voin ylpeänä seisoa tämän yrityksen takana”, sanoo Sanna Saku, CrossFit Kouvolan omistaja ja yrittäjä.

”Perustin salin vuonna 2014 selkeään tarpeeseen, sillä seudulla ei ollut CrossFitiä tarjolla aiemmin ollenkaan, lähin sali oli Kotkassa asti.”

”Sittemmin olemme vakiinnuttaneet asemamme tällä seudulla, ja onkin ollut mukava kuulla vierailijoilta, että CrossFit Kouvolan nimi tunnetaan jo muuallakin Suomessa hyvänä ja mukavana paikkana treenata kun tulee tänne vierailulle.”

”Itse valmennan tunteja sekä hoidan yrityksen hallinnolliset tehtävät, lisäkseni tunteja ohjaa neljä henkilöä.”

”Yritys etsi omaa polkuaan ensimmäiset vuodet ja nyt viime vuosina toiminta on selkeästi lähtenyt kasvamaan ja kiinnostus CrossFit Kouvolaa kohtaan on nousussa. Toiminnallisen treenin suosio kasvaa koko ajan, sillä se on hyvä vaihtoehto perinteiselle kuntosalille monipuolisuutensa vuoksi. CrossFit on hyvä tapa liikkua, ja valmennetuilla tunneillamme kehittymisen takaa tarkasti suunniteltu treenien sisältö.”

”Suurin osa uusista asiakkaista tulee meille suositusten kautta. Meillä on ihan mahtava ilmapiiri ja yhteishenki salilla, ja tämä on ollut hyvä lähtökohta pitkäaikaisille asiakkuuksille. Meillä kaikki asiakkaat tunnetaan nimeltä, ja meillä on aito halu auttaa asiakkaita lähtökohdista riippumatta. Pahin korona-aika oli tietysti tietysti vaikeaa, mutta siitäkin selvittiin.”

”Toimimme Kymin Ruukissa, missä meillä on tilavat ja hyvinvarustellut tilat. Lisäksi alueella on monipuoliset ulkoharjoittelumahdollisuudet. Kesällä onkin parasta avata nosto-ovi ja astua ulos treenaamaan. Olemme vuokralaisena UPM Kiinteistöillä.”

 

”Kinnosta sain paljon apua yrityksen perustamisvaiheessa ja myöhemminkin yrityksen eri vaiheissa olen käynyt hakemassa neuvoja ja apua. Kynnys avun pyytämiselle Kinnosta onkin ollut hyvin matala, ja parasta on ollut, että apua on saanut, oli asia pieni tai suuri.”

 

”Tulevaisuudessa aiomme kasvattaa toimintaamme ja auttaa entistä useampia ihmisiä liikunnan keinoin. Asiakaskuntamme kasvaa koko ajan ja suunnitelmia tulevaisuuden varalle on jo tehty paljon.”

crossfitkouvola.com

Teksti: Kirsi Markkanen, julkaistu kesäkuussa 2021
Kuva: Janne Torikka -Photography

 

Aloittavien yritysten neuvontaa Kinnossa antaa:

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top