Raino Kukkonen

Yritystoimintaa tukemaan perustettiin säätiö

Yrittäjä Raino Kukkonen lahjoitti miljoona euroa perustamaansa säätiöön, joka tukee yritystoimintaa Kouvolassa. Kinno on säätiön yhteistyökumppani.

Kouvolassa yrittäjänä menestynyt Raino Kukkonen haluaa kannustaa erityisesti nuoria ryhtymään yrittäjiksi. Hänen perustamansa säätiön tarkoituksena on jakaa stipendejä yrittäjähenkisille opiskelijoille, myöntää avustuksia alueella toimiville yrittäjille ja palkintoja innovatiivisille, työpaikkoja luoville yrittäjille. Syntymäpäiväänsä 18.3. juhlinut Raino Kukkonen lahjoitti nimeään kantavan säätiön, Raino Kukkosen 70-vuotissäätiön, alkupääomaksi miljoona euroa.

”Tunnen olevani velkaa Kouvolalle, jossa olen voinut toteuttaa unelmani yrittäjänä. Haluan nyt osaltani kehittää alueen yrittäjyyttä ja kannustaa perustamaan yrityksiä, jotka toisivat alueelle uusia työpaikkoja. Kouvolalla on moniin verrokkikaupunkeihin verrattuna merkittävä sijaintietu,” Raino Kukkonen kertoo.

Kukkosen Kouvolaan perustamat elintarviketehtaat, Kaslink Foods Oy ja Kouvola Herkku Oy, ovat luoneet alueelle noin 200 teollisuustyöpaikkaa, kerrannaisvaikutukset huomioiden luku on moninkertainen.

”Uusien työpaikkojen myötä saadaan myös alueen väkiluku kääntymään nousuun”, Kukkonen uskoo.

Raino Kukkosen arvomaailmaan kuuluu halu jakaa omastaan myös muille. Hän muistuttaa, että emme ole täällä itseämme varten, vaan toisia varten.

”Minulle on karttunut varallisuutta yli tarpeen, jälkikasvunkin taloudellinen tilanne on turvattu, joten siteeraan Matti Nykästä: En mene siihen lankaan, että alkaisin haalia omaisuutta.”

Säätiö myöntää tukea myös nuorten liikunnalliseen harrastustoimintaan.Lisäksi säätiö voi osallistua yrityksille suunnattuihin innovaatiohankkeisiin, se edistää ja rohkaisee keksintötoimintaa, joka on hyödyksi alueen yrityksille ja vahvistaa alueen kilpailukykyä.

Raino Kukkosen 70-vuotissäätiön yhteistyötaho on kaupungin kehittämisyhtiö, Kouvola Innovation Oy, joka on toteuttanut useita yrittäjyyskasvatushankkeita sekä startup- ja bisnessijoittajarahoituskampanjoita.

”Kinnolla on laajat yhteistyöverkostot alueen yritysten kanssa, kehittämisyhtiössä tunnetaan alueen yrityksiä ja yritystoimintaa, joten pidän sitä luontaisena yhteistyökumppanina säätiölle”, Raino Kukkonen sanoo.

Lisätietoja

Jukka Antila

Antila Jukka

Yritysneuvoja
Innovaationeuvonta, kehittäminen
+358 20 615 6365
+358 40 488 4365
jukka.antila@kinno.fi

Scroll to top