Ramin Konditoria Kahvilan Laku-mokka valittiin Makujen polku -tapahtumassa Kouvolan parhaaksi leivonnaiseksi. Opiskelijasarjan parhaana palkittiin Saana Koivun Vattu-laku, joka oli myös yleisön suosikki opiskelijasarjassa. Yleisön suosikiksi nousi Rokkileipurin Rakkaudesta betoniin leivos.
Makujen polku -lähiruokatapahtuman leivonnaiskilpailussa etsittiin paikallisia raaka-aineita hyödyntävää, herkullista ja näyttävää leivonnaista Kouvolan 15-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kilpailulla haluttiin myös tehdä näkyväksi paikallista leipomo- ja konditoria-alan osaamista. Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomari, kondiittori Juliana Hokkanen, Tommin kahvilat yrittäjä Tommi Jattu sekä Kouvolan kaupungin viestintä- ja markkinointipäällikkö Charissa McCarron.
”Ramin Konditoria Kahvila Oy:n Laku-mokka leivos vakuutti tuomariston. Voittajaleivoksesta löytyi kauniin keveä ja hienostunut mokka mousse, joka oli tuomariston mielestä täydellisesti valmistettu. Lakukiekko toi esiin Kouvolan Lakritsin upealla tavalla. Lisäksi leivoksen maut ja rakenteet olivat balanssissa”, Juliana Hokkanen kertoo.
”Uusi leivonnainen syntyi tiimityönä. Meillä oli monta innokasta tekijää oman talon sisällä suunnittelemassa tätä. Lakku-mokka leivoksessa halusimme nostaa esiin Kouvolan Lakritsin olennaisena leivonnaisen raaka-aineena, sillä se on yksi Kouvolan tunnusmerkeistä”, kertoo yrittäjä ja konditoriamestari Raimo Liedes.
Opiskelijasarjan Vattu-laku voittajaleivonnaisen tehnyt Saana Koivu opiskelee toista vuotta Edukon leipomo-kondiittori linjalla. Koivu voitti myös yleisöäänestyksen opiskelija-sarjassa. ”Kouvola on sisimmältään kaunis ja sydämellinen, ja halusin tuoda tämän puolen kaupungista esiin.”
Yleisöäänestyksessä annettiin huimat 478 ääntä. Äänestyksessä yleisön suosikiksi nousi Rokkileipurin Rakkaudesta betoniin leivos.
Leipomosarjassa leivonnaiskilpailuun osallistuivat Ramin Konditoria Kahvila Oy, Zuffela Oy, Leipomo Koppanen Ky ja Rokkileipuri Oy. Opiskelijasarjaan osallistuivat Iida Putkonen, Saana Koivu, Kiia Harjunmaa ja Miro Kiviniemi.
Kouvola Innovation, Kouvolan Ydinkeskusta ry, aktiivinen yritysjoukko sekä Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka KEKE -hankkeen toimijat järjestivät Makujen polku -lähiruokatapahtuman yhteistyössä lauantaina 20.4.2024.
Tutustu tapahtumaan laajemmin: www.makujenpolku.fi.