Raino Kukkosen 70-vuotissäätiö palkitsi yrityksiä

Kouvolalaiset innovatiiviset yritykset, Micaro Makeiset, Pyrovisio Oy ja Vigofere Oy palkittiin 3000 euron palkinnoilla Raino Kukkosen 70-vuotissäätiön tiedotustilaisuudessa 8.12. 2021.

”Perusteena palkitsemisille ovat olleet yritysten uusi liikeidea ja sen kaupallistaminen. Säätiö tahtoo kannustaa innovatiivisia kasvuyrityksiä ja on ilahduttavaa, että nyt löytyi palkittavaksi kolme yritystä. Nämä palkinnot säätiö jakoi oman valintansa mukaan, yrittäjät eivät ole itse hakeneet palkintoa”, säätiön hallituksen puheenjohtaja Risto Simola kertoi.

”Keräämme parhaillaan rahoitusta uuden Moodmetric -sormuksen kehittämistyöhön. Olen äärimmäisen kiitollinen tästä Raino Kukkosen 70 -vuotissäätiön tunnustuksesta ja palkintorahasta”, Sanna Koskela, Vigofere Oy sanoi kiitospuheessaan.

”Laitteen kehittämistyötä tehdään edelleen ja yrityksen tavoitteena on jatkaa toimintaansa palvelun tuottajasta teknologian tarjoajaksi. Pienellä yrityksellä resurssit ovat kuitenkin rajalliset. Suuri kiitos säätiölle palkinnosta”, Jouni Jokivirta, Pyrovisio Oy, sanoi yritystä esitellessään.

Micaro Makeisten yrittäjä Ville Vahersalo ei päässyt osallistumaan tilaisuuteen, mutta hän välitti kiitoksensa: ”Kiitos vielä paljon, että sain kunnian tulla valituksi. Olen todella kiitollinen teille sekä Raino Kukkosen säätiölle. Tuella tuen kouvolalaista työtä.”

Ensimmäisenä toimintavuotenaan Raino Kukkosen 70-vuotissäätiö on jakanut kaikkiaan 22 000 euroa. Edellä mainittujen yrityspalkintojen lisäksi on hakemusten perusteella jaettu kuusi yritysavustusta. Oppilaitoksille on jaettu 21 stipendiä: Kouvolan seudun ammattiopiston, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Kouvolan lukioiden yrittäjyyshenkisille opiskelijoille. Yksityisille henkilöille on jaettu seitsemän liikunta-avustusta tavoitteelliseen kilpailutoimintaan.

Keväällä 2021 perustettu Raino Kukkosen 70-vuotissäätiö jakaa stipendejä yrittäjyyshenkisille opiskelijoille, myöntää avustuksia alueella toimiville yrittäjille ja voi myöntää palkintoja innovatiivisille, työpaikkoja luoville yrittäjille. raino.fi

Lisätietoja:

  • Risto Simola, säätiön hallituksen puheenjohtaja, p. 040 015 0896, info@raino.fi
  • Ville Vahersalo, p. 050 5555 994, info@micaromakeiset.fi
  • Jouni Jokivirta, p. 040 650 0669, jouni.jokivirta@pyrovisio.com
  • Sanna Koskela, p. 044 301 9231, sanna.koskela@valmennusmielessa.fi

Micaro Makeiset on Lappeenrannasta Kouvolaan kesällä 2021 muuttanut karamellitehdas, jonka tuotteet tehdään korkealaatuisista raaka-aineista käsityönä. Yrittäjä Ville Vahersalo on kehittänyt omia makeisreseptejään jo nuoresta alkaen ja elintarvikealan opintojen ohessa. Valmistuttuaan hän työskenteli elintarvikealalla usean vuoden, mutta toteutti viimein lapsuudesta asti olleen unelmansa ja perusti karamellitehtaan vuonna 2018. Suurin osa karamellitehtaan tuotteista on gluteenittomia, laktoosittomia ja vegaanisia. Tuotannossa ja pakkauksissa on huomioitu ekologisuus. micaro.fi

Pyrovisio Oy on voimalaitosalalla toimiva, polton tarkkailuun erikoistunut yrittäjä Jouni Jokivirran yritys. Polton, palamisen ja polttolaitteiston paremman diagnostiikan ansiosta voimalaitokset voivat tehostaa toimintaansa esimerkiksi säädöissä, päästöjen vähentämisessä ja toimintavarmuudessa. Neljän vuoden toiminnan aikana ja yli 30 mitatun voimalaitoskattilan tuloksena, Pyrovisio on rakentanut mukana kuljetettavan laitteiston, joka asennettuna voimalaitoskattilaan yhdistää savukaasun lämpötilamittauksen, liekin kuvantamisen ja tilastollisen tarkastelun edistyksellisellä tavalla. Lisäksi tuotekehityksen tuloksena on syntynyt voimalaitosympäristöön suunniteltu tarkastuskamera, joka voitti aiemmin tänä vuonna Ideakymi -kilpailun keksintöpalkinnon. Laitteiden tuotteistaminen on kesken, ja julkistamisen on tavoitteena tapahtua keväällä 2022.

Vigofere Oy on yrittäjä Sanna Koskelan hyvinvointiteknologia-alan startup yritys, joka toimii Moodmetric -tuotenimellä. Moodmetrickin kehittämä älysormus mittaa psyykkistä kuormitusta ja palautumista. Syyskuussa 2021 tehdyn yrityskaupan myötä kouvolalaisesta Sanna Koskelasta tuli Moodmetricin pääosakas ja toimitusjohtaja. Samalla yrityksen kotipaikka siirtyi Tampereelta Kouvolaan. Koskela on sarjayrittäjä, joka on luonut Valmennus Mielessä -yhtiönsä kautta Mindui -nimisen palvelun tukemaan mielen työhyvinvointia ja aivoterveyttä. Alkuvuodesta 2022 käynnistyy uuden sormusversion kehittämistyö ja sormukselle haetaan lääkinnällisen laitteen hyväksyntää. Moodmetricin toisena osakkaana on kangasalalainen Henna Salonius, jolla on vahva kokemus psyykkisen kuormituksen mittaamisesta ja hyvinvointiteknologiasta.

 

Kuva: Janne Torikka, Easy Visual

Scroll to top