Railforum-tapatuman banneri

Railforum 2023 – Vihreän siirtymän vuosikymmen

Railforum herättää keskustelua logistiikan vihreästä tulevaisuudesta ja kestävästä rahtiliikenteestä. Torstaina 8.6.2023 järjestettävä Railforum kokoaa Kouvolaan logistiikan ammattilaisia jo viidennen kerran. Päivän ohjelmaan kuuluu vierailu Suomen ensimmäiseen kuivasatamaan.

Kestävää rahtiliikennettä raiteilla

Railforumin keskeinen sisältö käsittelee rautatieliikenteen kehittämistä, joten mukana on itseoikeutetusti suomalaisia rautatieoperaattoreita. VR Transpointin Eljas Koistinen puhuu tulevaisuuden rautatielogsitiikasta ja Fenniarailin Lauri Helke on mukana paneelikeskustelussa, jossa tuodaan esiin operaattorin, asiakkaan, kehittäjän sekä tutkimuksen näkökulmia rautatierahtiliikenteen kehittämiseen.

Railforumin Key note -puhuja Ralf-Charley Schultze vetää kansainvälistä yhdistettyjen kuljetusten toimialajärjestö UIRR:ä Brysselissä. UIRR tukee ekologisesti ja taloudellisesti kestävän rahtiliikenteen toimintaa ja edistää yhdistettyjä kuljetuksia ja alan kehittämistä ensisijaisesti eurooppalaisille päättäjille.

Riku Ilomäki on tutkinut useissa töissä yhdistettyjen kuljetusten edellytyksiä Suomessa. Railforumissa hän esittelee yhdistettyjen kuljetusten konseptin Suomen sisäisessä liikenteessä itäisen ratavaihtoehdon linjalla.

Liikenteen päästöttömät energiaratkaisut

Vuoden logistikkona palkittu professori Ulla Tapaninen uskoo, että fossiilisiin polttoaineisiin perustuvan kuljetusjärjestelmän ylivalta on päättymässä. Tapaninen tuo Railforumin osuudessaan esiin, miten yritysten tulisi pohtia tiekarttaansa hiilettömään toimintaan ja näin luoda pohjaa tulevaisuuden kestävälle liiketoiminnalle.

Vihreä siirtymä edellyttää niin ennakkoluulotonta kehitystyötä kuin merkittäviä investointeja uusiin päästöttömiin energiaratkaisuihin. Siirtymässä piilee yrityksille kasvun mahdollisuuksia, mutta riittävätkö maailman mineraalivarat liikenteen ja teollisuuden sähköistämiseen ja päästöttömän energiantuotannon lisärakentamiseen? Geologian tutkimuskeskuksen Simon Michaux ja St1:n Antohony Sundström tuovat esiin eri näkökantoja vihreän siirtymän edistämiseen.

Tutustuminen Suomen ensimmäiseen kuivasatamaan

Kouvola RRT rautatie- ja maantieterminaali on Suomen ensimmäinen kuivasatama. Se mahdollistaa ympäristöystävällisten rautatiekuljetusten monipuolisen hyödyntämisen ja vastaa muuttuneen maailman varastointitarpeisiin. Kouvola RRT kuuluu EU:n liikenteen TEN-T-ydinverkkoon ensimmäisenä rautatie- ja maantieterminaalina Suomessa.

Railforumin ohjelmaan kuuluu tutustumiskäynti juuri käyttöön otettuun kuivasatamaan.

 

Tutustu päivän ohjelmaan tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan: www.railforum.fi

 

Scroll to top