Yrittäjä Tommi Eklund

”Pyrkimys on kasvattaa liiketoimintaa niin, että seuraavallekin sukupolvelle jäisi jotain”

Yrittäjäperheessä kasvanut Tommi Eklund ei osannut ajatella itselleen muuta ammattia

Yrittäjä Tommi Eklund on vuodesta 2015 pyörittänyt Kiltatien Neste-asemaa Kuusankoskella. ”Olen yrittäjäperheessä kasvanut, enkä oikein muuta ammattia ole itsellenikään osannut ajatella."

”Tämä on kohta 50 vuotta toiminnassa ollut asema. Ensin oli E-Öljyt, sitten Finnoil ja nyt Neste. Meidän perheellä asema on ollut vuodesta 2000. Itse olen ollut tässä töissä vuodesta 2001, ja viimeiset seitsemän vuotta yrittäjänä. Sukupolvenvaihdoksen teimme vuonna 2015. Aiemmin meillä oli perheyritys Katajaharjussa.”

 

"Parasta on se, että minulla on ainakin mahdollisuus yrittää kasvattaa liiketoimintaa niin, että seuraavallekin sukupolvelle jäisi jotain.”

 

Tommi Eklundin toinen yritys on autovuokraamo Road Rent, joka marraskuusta 2021 lähtien on ollut osa Scandia Rent -ketjua. Vuokraamo ja huoltamo työllistävät yhteensä 12 henkilöä.

Yrittäjä Tommi Eklund
Tommi Eklund on yrittäjä perinteikkäällä Kiltatien Neste-asemalla.

”Viime aikoina olemme panostaneet automäärän kasvattamiseen. Tällä hetkellä meillä on erilaisia vuokra-autoja noin 35 kappaletta ja hankimme jatkuvasti lisää. Autot ovat pääasiassa bensiini- tai dieselkäyttöisiä ja kevythybridejä.”

 

”Uskoisin yrittäjänä toimimisen olevan ihan samanlaista Kouvolassa kuin muissakin kaupungeissa. Muista kaupungeista ei minulla ole kokemusta.”

 

Vuokraamon suurimmat asiakkaat ovat vakuutusyhtiöt ja yhteishankintayhtiö Hanselin kautta tulevat sopimusasiakkaat. ”Pakettiautoja vuokraavat lähinnä yksityiset ihmiset.”

Kilpailuetuna paikallisuus

”Yrittäjyys minun kohdallani tarkoittaa, että työpäivä alkaa aamukahdeksalta ja päättyy kello 18. Usein tosin tapahtuu, että työpäivä venyy iltayhdeksään.”

”Aamupäivät kuluvat tietokoneen ääressä tilauksia ja edellisen päivän keskeneräisiä asioita hoidellen. Iltapäivät menevät autojen toimituksissa ja noudoissa.”

”Autonvuokraus on Kouvolassa kilpailtu ala. Meidän etumme on, että olemme aidosti paikallinen toimija ja pystymme nopeasti reagoimaan kiireellisiin tilauksiin.”

 

Teksti ja kuvat: Kirsi Markkanen, lokakuu 2022

 

Kiinnostaako yrittäjyys? Apunasi on

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top