Mika Lankila

Partneripäivillä heräteltiin yritysten hallituksia

Valtakunnallisen Hallituspartnerit -verkoston jäseniä ja yritysten edustajia kokoontui Kouvolaan vuosittaisille Partneripäiville 6-7.6.2023  verkottumaan ja keskustelemaan yrityselämän ajankohtaisista aiheista teemalla "Maailma muuttuu - hallitukset hereille!".

”Tiedämme yritysten monet vaikeudet tällä hetkellä, kun toimintaympäristö on jatkuvassa muutoksessa. Yritysten hallitustyön merkitys vain korostuu tässä tilanteessa. Tavoitteenamme on pk-yritysten kasvun ja menestyksen vahvistaminen yritysten hallitustyöskentelyä ja hyvää hallintotapaa kehittämällä, Kymenlaakson Hallituspartnerien puheenjohtaja Heikki Härö sanoo.

”Ilahduttavaa on, että valtakunnallisesti Hallituspartnerit -verkostomme on käynnistänyt yhteistyön hallitusjäsenten välittämiseksi Perheyritysten liiton kanssa”. Hallituspartnereissa on kaikkiaan 1300 jäsentä 11 yhdistyksen alueelta.

Laboren johtaja ja Jyväskylän yliopiston taloustieteen professori, FT Mika Maliranta pureutui esityksessään Suomen talousnäkymiin laajan tilastoaineiston valossa. Hän on optimistinen Suomen kehitykseen seuraavan kymmenen vuoden osalta, pienet ja keskisuuret yritykset ovat siinä avainasemassa: ”Talouden pinnan alla Suomen pk-yrityksissä on tapahtunut voimakasta uudistumista. Jos se jatkuu, talouden kasvuaalto on tulossa”.

Yritystoiminta tarvitsee pääomia kasvuun ja hyvää taloushallinnon osaamista liiketoimintaansa. Tilintarkastusyhteisö riskienhallinnan kumppanina -teemasta luennoi veroasiantuntija Pauli Liiri, KPMG. Hän korosti riskienhallintaa, sekä juridisilta että liiketoiminnallisilta riskeiltä suojautumista.

Suomalaisomisteisen pääomasijoitusyhtiön, MB-rahastojen, partneri Meri Koivula muistutti EU:n lisääntyneestä säännöstelystä ja raportointivaatimuksista rahoitusta hakeville yrityksille. Osaamista, kokemusta, verkostoja ja pääomia on kuitenkin saatavissa kasvua hakeville yrityksille, Koivula vakuutti. Tutkimuksen mukaan pääomasijoittajilta rahoitusta saaneet yritykset ovat kasvaneet seitsemän kertaa nopeammin kuin verrokit noin viiden vuoden päästä sijoituksesta.

Pääosan työurastaan kymenlaaksolaisen teollisuusneuvos Reino Uusitalon yhtiöissä tehnyt Mika Lankila kertoi kokemuksistaan erityisesti perheyritysten hallitus- ja johtotehtävistä. Hän korosti, että loppujen lopuksi yritysten menestys on yksilöiden varassa: Aina pitää löytyä se tai ne, jotka ottavat riskin, tekevät päätökset ja kantavat vastuun.

Partneripäivillä huomioitiin Hallituspartnerit-verkoston aktiivisia jäseniä, Kymenlaakson jäsenistä palkittiin Matti Kulla Kouvolasta ja Markku Saastamoinen Kotkasta.

Kuva: Yritysten menestys on lopulta yksilöiden varassa, muistutti perheyritysten hallitus- ja johtotehtävissä toiminut Mika Lankila.

Lisätietoa: Hallituspartnerit Kymenlaakso

 

 

Scroll to top