Marja Katajainen Osuuskunta Monitoimiseniorit Kouvola:n puheenjohtaja

Osuuskunta Monitoimiseniorit tarjoaa monipuolisesti palveluja

Osuuskunta Monitoimiseniorit Kouvola on osaavien eläkeläisten omistama osuuskunta, jonka toiminnan tavoitteena on tarjota laadukasta ja kiireetöntä palvelua asiakkaille, mielekästä tekemistä jäsenilleen sekä mahdollistaa yhteisöllinen ja luottamuksellinen ilmapiiri, kuvailee osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Marja Katajainen. ”Yrityksemme motivoituneet eri alojen senioriammattilaiset tarjoavat palveluita niin yksityisille kuin yrityksille. Eniten toimeksiantoja on tullut Kymenlaakson hyvinvointialueelta”.

Jäsenissä on monen alan osaajia

Monitoimisenioreissa on 49 jäsentä, joista viisi on miehiä. Jäsenistön ikä vaihtelee 65 vuoden ja 80 vuoden välillä, keskimäärin he ovat 70-vuotiaita. Ammatillista osaamista löytyy terveydenhoitoalalta, sillä jäseninä on sairaanhoitajia, lastenhoitajia ja lähihoitajia. Myös siivousalan osaajia, pihatöiden tekijöitä, henkilökohtaisia avustajia ja erilaista asiointiapua tarjoavia on mukana.

”Noin puolet asiakkaistamme on vakituisia ja he ovat itse maksavia. Kymenlaakson Hyvinvointialueen Parasta Palvelua -hakujärjestelmän kautta saamme jatkuvasti asiakkaita. Nykyisten asiakkaiden suositukset toimivat parhaina markkinointikanavina”, Katajainen kertoo. Osuuskunnan toiminta oli alkuvuosina vähäistä, koska sen toimintaa ei juurikaan markkinoitu. Viimeisen parin vuoden aikana on pistetty toimeksi, markkinoinnin ansiosta jäseniä saatiin viime vuonna kymmenkunta lisää ja asiakkaita vähintäänkin saman verran. Toimintaa on markkinoitu osuuskunnan Facebook -sivulla ja pian myös omilla verkkosivuilla. Pankinjohtajana ja yrittäjänä aiemmin toiminut Katajainen on tyytyväinen, että on voinut käyttää osaamistaan osuuskunnassa ja samalla oppia itsekin lisää.

Palveluun ja jäsenistön hyvinvointiin panostetaan

Osuuskunnan perustamisesta asti, vuodesta 2014 alkaen, mukana ollut asiakkuuspäällikkö Orvokki Priha huolehtii töiden jakamisen, asiakkaisiin liittyvät sopimukset sekä puhelinpäivystyksen. Hallituksen puheenjohtajana Marja Katajainen hoitaa yleisjohtamisen, huolehtii rekrytointihaastatteluista, liittymissopimuksista ja palkanmaksusta. Osuuskunnan hallintoa ja toimintaa on kehitetty entisestään viime vuosina. Parhaillaan työn alla on tietoturvasuunnitelman päivittäminen.

Monitoimiseniorien tarjoamille palveluille on ollut hyvin kysyntää, liikevaihto oli viime vuonna noin 180 000 euroa. Osuuskunnan toiminnan periaatteena on voittoa tavoittelematon toiminta. ”Pyrimme kuitenkin hyvään taloudenhoitoon. Jäsenemme saavat työsuorituksistaan palkkaa, järjestämme heille koulutusta ja panostamme heidän hyvinvointiinsa”, Marja Katajainen sanoo.

Tänä päivänä monella alalla on pulaa osaajista ja tekevistä käsistä. Yhteiskunnan ja yksilön kannalta on hyvä, että eläkeläiset, jotka haluavat tehdä työtä osa-aikaisesti, voivat Monitoimisenioreissa hyödyntää omaa osaamistaan ja vuosien kokemustaan.

Kuva: Marja Katajainen on tyytyväinen, että voi käyttää osaamistaan Monitoimisenioreissa ja samalla oppia itsekin.

Julkaistu maaliskuussa 2023.

Kiinnostaako yrittäjyys? Apunasi on

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top