”On hienoa auttaa ihmisiä voimaan paremmin”

Ritva Rasilainen hyppäsi nelikymppisenä uuteen ammattiin ja löysi kutsumuksensa.

Koulutettu hieroja ja hyvinvointivalmentaja Ritva Rasilainen vietti tammikuussa 2020 yrittäjyytensä 20-vuotispäivää. Ryhtyessään hierojaksi Ritva Rasilainen toteutti nuoruutensa haaveen. Ennen sitä hän työskenteli keittiöalalla ja perusti perheen.

”Keittiöala ei koskaan tuntunut ihan omalta, mutta jostain syystä piti kerätä rohkeutta nelikymppikseksi asti ennen kuin rohkenin ottaa hypyn täysin uudelle alalle.”

”Tottahan se vähän jännitti, että riittääkö asiakkaita, mutta hyvin on riittänyt!  Aloitin keikkatöillä yrityksissä eli kahtena päivänä viikossa kävin hieromassa niiden henkilökuntaa ja muina päivinä otin asiakkaita vastaan kotona. Vuoden jälkeen vuokrasin toimitilat, joissa toimin 17 vuotta”, kertaa Ritva Rasilainen.

Perushierontatyön lisäksi Ritva Rasilainen tekee kuumakivihierontaa, imukuppihierontaa, intialaista päänhierontaa ja toimii tätä nykyä myös hyvinvointivalmentajana, puhuen esimerkiksi ravinnon ja suoliston merkityksestä ihmisen hyvinvoinnille.

"Lisäksi teen ravintoainemittauksia, josta voidaan nähdä henkilön vitamiini- ja mineraalitasapainoa, suoliston ja luuston kuntoa sekä kehon pH-tasapainoa. Noin kerran kuukaudessa meillä käy myös funktionaalisen lääketieteen ravintoterapeutti luennoimassa. Ravinnon voima -luennot ovat olleet kovin suosittuja ja auttavat ihmistä ymmärtämään mitä suoliston hyvinvointi ja kehon kokonaisvaltainen hyvinvointi tarkoittaa."

 

”Olen onnellinen ja kiitollinen siitä, että olen saanut tehdä tätä työtä näinkin kauan. Auttaa ihmisiä, sekä käsillä että sydämellä.”

 

RYHMÄTOIMISTOSSA VERKOSTOITUMINEN ON HELPPOA

Kolme vuotta sitten Hierontapiste Ritva Rasilainen muutti Puhjontielle Katajaharjun ryhmätoimistotiloihin ja on vaihdokseen enemmän kuin tyytyväinen.

”Huone on tilava ja valoisa, sekä sopivan rauhallinen”, sanoo Rasilainen. Ritva Rasilainen myös kiittelee Kouvolan Yritystilojen ripeää toimintaa kohtuuhintaisen toimitilan löytämisessä.

”Pidän ryhmätoimistossa työskentelystä siksi, että verkostoituminen muiden yrittäjien kanssa on mahdollista. Olen lähiaikoina saamassa naapurikseni kaksi uutta terveydenhoitoalan ammattilaista. Yhdessä voimme tarjota ihmisille monipuolisempia hyvinvointiin liittyviä palveluita.”

”Se, että voin auttaa ihmisiä voimaan paremmin, on tässä työssä parasta. Kun toimistotyöläisellä on käsi niin kipeä, ettei hän saa sitä nostettua ja jo yhden hoitokerran jälkeen käsi taas nousee. Tai kun vanhan ihmisen hieman jo töpöttävä askel pitenee.”

Alusta alkaen Ritva Rasilainen on myös huolehtinut itsestään ja pitänyt riittävästi lomia.

”Ei muita voi auttaa, jos itse voi huonosti. Ravinnon voima on suuri, ja sen olen myös itse kokenut omassa kehossani ja siksi haluan viedä sitä sanomaa myös ihmisille. Itsestä ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on kaiken A ja O. Hyvän ravintotasapainon lisäksi urheilu on minulle tärkeää -talvella hiihdän, kesällä pyöräilen, hoidan puutarhaa, piirrän ja maalaan. Tällaisista asioista saan itse hyvää oloa ja energiaa.”

 

Teksti ja kuva: Kirsi Markkanen, lokakuu 2019

Scroll to top