Olivia Vainio on kesäyrittäjä kaupungin tuella

Kouvolan kaupunki auttaa nuoria kokeilemaan yrittäjyyttä ja työllistämään itse itsensä

17-vuotias lukiolainen Olivia Vainio on kesäyrittäjä. Hän valmistaa ja myy fursuitteja, pörröisiä eläinhahmoasuja.

Kyse on turreista ja turri fandomista, eläinhahmoiksi pukeutuvista samanmielisistä ihmisistä, turripukuharrastajista. Yhden turripuvun hinta vaihtelee muutaman sadan ja tuhansien eurojen välillä, riippuen valmistajansa taitotasosta. Harrastajia itsejäänkin kutsutaan turreiksi.

 

Kouvolan kaupunki tarjoaa viidelle 15−20-vuotiaalle yrittäjyydestä kiinnostuneelle nuorelle mahdollisuuden kokeilla kesäyrittäjyyttä, ja Olivia on yksi heistä.

 

 

Olivia Vainio on kesäyrittäjä
Olivia Vainio on kesäyrittäjä.

”Itsekin pukeudun, mutta tätä nykyä pidän enemmän pukujen valmistamisesta”, kertoo Olivia. ”Olen valmistanut ja myynyt toistaiseksi muutamia yksittäisiä pukuja.”

”Julkaisen myös paljon kaikenlaista fursuitteihin ja turri-harrastukseen liittyvää omalla YouTube-kanavallani ja tililläni Instagramissa.”

Olivia Vainio on ollut turripukuharrastaja vuodesta 2016. ”Siihen aikaan turreja oli Suomessa ehkä muutamia satoja, nyt harrastajamäärä on moninkertainen.”

 

Harrastajat tapaavat toisiaan coneissa

 

”Viime viikolla kävin Hyvinkäällä Hypecon-tapahtumassa ja Kouvolaan suunnittelemme vielä täksi kesäksi kouvolalaisten harrastajien omaa tapaamista”, kertoo Olivia.

Materiaalit eläinhahmoihin Olivia tilaa verkosta tai ostaa paikallisista kangaskaupoista.

”Karvan tilaan Amerikasta, koska mielestäni Suomesta ei saa riittävän laadukasta, tähän tarkoitukseen sopivaa karvaa.”

”Itse kuulun näihin nuorempiin harrastajiin, jotka ovat noin 10-17-vuotiaita. Erityisesti Amerikassa on paljon myös aikuisia turriharrastajia.”

 

”Maailmalla fursuitit ovat tavallaan luksus-esineitä, juuri hintansa takia. Hintaa kertyy, koska näiden tekemiseen menee paljon aikaa.”

 

”Kärsivällisyyttähän tämä harrastus kysyy. Pelkästään yhden vaahtomuovirungon päälle ommellun pörröisen eläinpään valmistaminen vie noin 30 tuntia.”

”Tarkoitukseni on inspiroida nuoria ilmaisemaan itseään taiteen kautta. On tärkeää uskaltaa olla oma itsensä, vaikka se olisi jotain vähän erilaistakin”, sanoo Olivia.

 

Olivia Intagramissa:
@Oyzix
@mortalsofthedawn

 

Teksti ja kuvat: Kirsi Markkanen, kesäkuu 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scroll to top