Nappikauppa on ja pysyy, jos joku sitä vielä kysyy!

”Rohkeana tyttönä ryhdyin yrittäjäksi, sillä halusin pitää itselläni työpaikan tilanteessa, jossa entinen yrittäjä siirtyi muualle vuonna 2000”, kertoo Rita Suursalmi Ritan Nauha & Nappi –liikkeestä. 15-vuotiaasta lähtien töitä tekemään tottunut yrittäjä ei halua vielä jäädä eläkkeelle. Joulukuun 11. päivänä 2019 nappikaupassa kilisteltiin kuohuviinillä liikkeen 50-vuotisen toiminnan kunniaksi.

"Yrittäjäksi ryhtyminen ei koskaan ollut ollut minulla suunnitelmissa, mutta se vain napsahti kohdalleen. Minulla ei ollut mitään tuulentupia yrittämisen suhteen. Olin nähnyt hyvin läheltä, ettei leipä tule helpolla. Yrittäjäystäväni neuvoi minua muistamaan, että kassassa olevat rahat eivät ole minun, vaan yrityksen, ja että verot pitää hoitaa ajallaan”, muistelee parikymmentä vuotta yrittäjänä toiminut Rita Suursalmi.

"Osoittautuikin, että tämä on ihan minun juttuni!"

”Aiemmin olen tehnyt jos jonkinmoista. Olen hoitanut halvaantunutta tätiäni, työskennellyt lapsenlikkana, baariapulaisena, bingohallin vuoroesimiehenä, leipomossa, optikkoliikkeessä ja hitsaajana.”

”Tämä kauppa, Nappis, on tuonut minulle runsaasti iloa ja hyviä ystäviä.  Tämä on minulle kuin toinen koti. Ystävät käyvät täällä minun luonani, kun en kuulemma koskaan ole kotona. Keittelemme kahvit ja parannamme maailmaa.”

Rita Suursalmea ilahduttavat myös uudet asiakkaat.

”Viime aikoina asiakkaita on tullut kauempaakin. Moni haluaa käydä nimenomaan kivijalkaliikkeissä, ja näin tukea tätä katoavaa luonnonvaraa”, tuumii Rita Suursalmi.

 

KÄSITYÖBUUMISTA NOSTETTA KAUPANKÄYNTIIN

Liiketoiminnassa on näkynyt viime vuosien käsityöbuumi. Kutominen ja virkkaus on ollut muodissa. Paras myyntituote ovat vetoketjut. Myös korjausompelupalvelulla on kysyntää.

”Asiakkaita tuovat myös erilaiset teemajuhlat ja roolipelit. On hirveän hauskaa miettiä sopivia asuja yhdessä asiakkaiden kanssa! Kun joku pulma ratkeaa, on asiakas tyytyväinen ja minäkin olen tyytyväinen.”

Ritan Nauha & Nappi on palvellut samassa kulmassa koko toimintansa ajan, 50 vuotta.

 

”Sama talo, sama kulma! Siellä ratkee moni pulma!”, hihkaisee yrittäjä ja heläyttää kunnon naurun päälle.

 

Ritan Nauha & Nappi, Kouvolankatu 1, 45100 Kouvola

 

Teksti ja kuva: Kirsi Markkanen, joulukuu 2019

Scroll to top