Mitäs nyt, kiertotalous?

BLOGI 24.3.2022

Juuri kun koronatilanne alkoi helpottaa, tapahtumat Ukrainassa kiepsauttivat yritysten toimintaympäristön taas kerran uuteen asentoon. Venäjänkauppa on seis, energian hinta nousussa ja monista raaka-aineista jo nyt pulaa. Tilanne luultavasti pahenee entisestään eikä helppoa ratkaisua ole näköpiirissä. EU:ssa joudutaan kissojen ja koirien kanssa hakemaan keinoja energiariippuvuuden vähentämiseksi Venäjästä. Huoltovarmuuden ja omavaraisuuden turvaaminen korostuvat epävarmassa tilanteessa, ja turvekysymystäkin joudutaan miettimään tarkemmin.

Kaikki tämä merkitsee toiminnan uudelleen suuntaamista. Kehittämisyhtiön tärkeänä tehtävänä muutoksessa on huolehtia olemassa olevien yritysten hengissä pysymisestä ja pärjäämisestä. Samalla haasteista voi etsiä kasvun mahdollisuuksia, kun on polttava tarve kirittää uusiutuvien energialähteiden ja kiertotalouden ratkaisujen kehittämistä. Kysynnässä tapahtuu isoja muutoksia, ja sellaisetkin bisnesideat, joille ei aiemmin löytynyt liiketaloudellista perustaa, voivat nyt näyttäytyä kokonaan uudessa valossa.

Kaoottisessa tilanteessa on tärkeää pitää pää kylmänä ja keskittyä käytännön asioihin. Alueellista yhteistyötä yritysten ja yritysten ystävien kuten oppilaitosten ja rahoittajien kesken tarvitaan enemmän kuin koskaan. Siinä Kinno haluaa olla aktiivisena ja tarjota bio- ja kiertotaloutta edistävän Hyötyvirta-palvelukokonaisuuden kautta alustan käytännön toimille.

Olemme ikään kuin laivassa, jota kipparoimme Hyötyvirta-kompassin avulla kohti annettua satamaa valtameren tuolla puolen. Sumun ja karikoiden keskellä muuttelemme reittiä, jotta pääsemme perille - lopullinen päämäärä kuitenkin kirkkaana mielessä. Tämä laiva toimii yhteistyön voimalla.

Ollaan yhteydessä!

Lisätietoja:

Scroll to top