Makeisia käsityönä ja ekologisesti

Kouvolassa toimiva karamellitehdas Micaro Makeiset valmistaa artesaanimakeisia omilla resepteillä luontaisista raaka-aineista. Valikoimissa on kymmeniä makeislaatuja: kovia hedelmä- ja salmiakkikarkkeja, marmeladeja, fudgeja sekä jälkiruokakastikkeita.

”Kaikki tuotteemme valmistetaan laadukkaista raaka-aineista alusta loppuun käsityönä. Suurin osa tuotteista on gluteenittomia, laktoosittomia ja vegaanisia”, kertoo kolme vuotta yrittäjänä toiminut Ville Vahersalo

Micaro Makeiset muutti pari kuukautta sitten toimitilansa Lappeenrannasta Kouvolaan, josta löytyivät sopivat tilat kasvuvaiheessa olevalle, vuonna 2018 perustetulle yritykselle.

”Kouvolasta löytyivät kohtuuhintaiset toimitilat, jotka on muunneltu tarpeitamme vastaaviksi. Täällä on nyt myös varaa laajentaa toimintaa tulevaisuudessa. Tiloja etsiessä olin yhteydessä Kinnoon, joka kartoitti eri tilavaihtoehtoja ja hoiti tapaamisen kiinteistön omistajan kanssa”, Vahersalo kertoo tyytyväisenä.

Hän on myös itse muuttanut asumaan Valkealaan, josta on lyhyt matka työpaikalle. Alkavan yrittäjän työpäivät venyvät pitkiksi, joten ratkaisu on ollut toimiva.

Makeistehdas työllistää tällä hetkellä kolme henkilöä, joista yksi on osa-aikainen. Yrityksen markkinoinnista ja myynnistä vastaa myyntipäällikkö Markus Tallinen.

”Tuotteemme sopivat hyvin myös liikelahjoiksi ja tuliaisiksi. Kahviputiikki Papulaarissa on tuotteitamme myynnissä ja tänä syksynä avaamme toimitilamme yhteyteen oman tehtaanmyymälän,” kertoo Tallinen.

Micaron makeisia voi ostaa myös verkkokaupasta ja niitä löytyy jo lukuisista ruokakaupoista ympäri Suomea. Jälleenmyyntiä hoitaa tukkuliike Herkkukartano.

Yrityksen kaikkea tekemistä ohjaavat kestävän kehityksen arvot. Karamellit valmistetaan luontaisista ja puhtaista raaka-aineista käsityönä ja pakataan itse. Pakkaukset ja tuotantotapa ovat mahdollisimman ekologisia. Hankinnoissa tuetaan suomalaista työtä.

”Valmistamme tällä hetkellä noin kolmeakymmentä erilaista makeistuotetta. Tavoite on laajentaa tuotantoa ensi vuonna. Tuotekehittelyssä ovat parhaillaan muun muassa vaahtokarkit, joiden valmistus käynnistynee ensi vuonna”, Ville Vahersalo kertoo.

www.micaro.fi

Etsitkö yrityksellesi paikkaa Kouvolasta? Sijoittumispalvelumme on käytettävissäsi.

 

Kuvateksti: Yrittäjä Ville Vahersalo (vasemmalla) ja myyntipäällikkö Markus Tallinen tähyävät vientimarkkinoille. "Saksassa esimerkiksi pidetään kovista makeisista", sanovat miehet. 

Lisätietoja

Turunen Aleksandra

Johtaja
Sijoittumispalvelu
+358 20 615 8140
+358 40 717 3868
aleksandra.turunen@kinno.fi

Scroll to top