Lähiruokaa Lounas-Hallista yli 20 vuotta

Kun Anna Erholtz 21 vuotta sitten meni Kouvolan kauppahallin lounasravintolan keittiöön tekemään sairausloman sijaisuutta, ei hän arvannut jäävänsä sille tielle pitemmäksi aikaa –saati, että tulisi vähän myöhemmin ostamaan paikan itselleen.

Nyt Lounas-Hallin liiketoiminta ja yritysirtaimisto on myytävänä.

”Työ on ollut ja on kivaa, se asia ei ole muuttunut miksikään. Haluaisin kuitenkin jo keventää tahtia”, sanoo Erholtz.

Kauppahallin Lounas-Halli on parhaimpina aikoina työllistänyt neljä henkeä. Tällä hetkellä yrittäjän lisäksi työtä on yhdelle vakinaiselle.

”Hän on ollut talossa töissä koko ajan, yli 20 vuotta”, hymyilee Erholtz.

Asiakaskunta koostuu vakiolounastajista, mutta aina joukossa on uusiakin kävijöitä sekä kahvittelijoita.

”Potentiaalia tässä paikassa kyllä on. Viime vuosina olen aika lailla karsinut valikoimaa ja cateringia, keskittyen pitkälti lounastoimintaan. Mutta jos tuotevalikoimaa kasvattaa, kysyntää kyllä riittää”, uskoo yrittäjä.

”Siinä mielessähän tämä sijainti on näppärä, että jos tekotarpeet sattuvat loppumaan, saa naapurista lisää”, viittaa Erholtz naapureina toimiviin liha- ja kalamyymälöihin.

”Olen ylipäänsä muutenkin tykännyt suosia lähellä tuotettuja raaka-aineita: kananmunat, perunat ja salaatit olen hankkinut paikallisilta tuottajilta. Samoin marjat, sienet, jauhot ja kalankin. Meillä tarjoiltava leipä on leivottu Kouvolan peltojen viljasta, ja riisi on korvattu niillä kasvaneella ohralla ja kauralla.”

”Parempiakin aikoja täällä kauppahallissa toki en eletty, silloin ennen Veturia. Sen tulo hiljensi keskustan, mutta kauppahallissa asiakkaita on sentään vielä riittänyt. Kesäisin tulevat turistit.”

”Luopumisen haikeus iskee varmasti siinä vaiheessa, kun jatkaja sitten löytyy. Kyllä se tosi outoa tulee silloin olemaan”, tuumaa yrittäjä ja lähtee työpäivän päätteeksi kantohankikävelylle virkistymään.

 

Kuvateksti: ”Keskinäinen henki täällä on hyvä ja asiakkaat ovat mukavia”, sanoo Anna Erholtz.

 

Kouvolan kauppahalli

  • Kouvolan Yritystilat Oy:n omistama Kouvolan kauppahalli on valmistunut 1956. Sen on suunnitellut arkkitehti Martti Välikangas. Kauppahalli sijaitsee kaupungin keskustassa osoitteessa Kauppamiehenkatu 3 (linkki johtaa karttapalveluun).
  • Rakennus koostuu kolmesta osasta: keskikäytävän molemmin puolin sijaitsevista myymälä- ja toimistotiloista, pohjoispäädyn kaksikerroksisesta osasta ja itäpäädyssä sijaitsevasta kahdeksankulmaisesta paviljongista, jossa toimii ravintola. Kerrosala on hieman alle 1 200 neliömetriä ja kokonaisala 2 198 neliömetriä.
  • Vuokralaisia Kouvolan kauppahallissa on tällä hetkellä 12 eli kaikissa tiloissa on vuokralainen. Toukokuun alussa kuitenkin vapautuu 65 neliömetrin suuruinen tila keskikäytävältä.
  • Kauppahallissa toimii mm. vaatekorjaamo, media-alan yritys, lihakauppa ja kalakauppa.

 

Teksti ja kuva: Kirsi Markkanen, maaliskuu 2022

Omistajanvaihdoksissa, yrityksen perustamisessa ja sekä tilavuokra-asioissa apunasi ovat:

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Silja Virta

Virta Silja

Toimitilakoordinaattori
+358 20 615 6602
+358 40 483 3602
silja.virta@kinno.fi

Scroll to top