Liikkuva yritysidea syntyi televisiota katsellen

Huoltopalvelut Jaakko Lehtinen on tilaamalla siellä, missä on korjausta kaipaava auto. Kouvolalainen liikkuva korjaamo on helpottanut viime syksystä lähtien autoilijoiden pieniä ja isoja ongelmia.

Anjalassa asuva Jaakko Lehtinen keksi yritysidean katsomalla suomalaista Team Ahma -komediasarjaa. Siinä tiepalvelumiehet auttavat epäonnisia autoilijoita. Hän mietti, että mitä jos itsekin ryhtyisi yhden miehen Team Ahmaksi.

Ennen yrittäjyyttä vasta 26-vuotias Lehtinen on ehtinyt kouluttautua levyseppähitsaajaksi, autoasentajaksi ja työnjohtajaksi. Työkokemusta on karttunut sen verran, ettei hän ihan pystymetsästä lähtenyt liikkeelle. Heti alkuvaiheessa tuli myös mutkia yrittäjyyden tielle.

"Viime syksynä kävi niin, että olin laittanut hakupaperit Nappa Machineen ja perustin samaan aikaan oman yrityksen. Sitten satuinkin pääsemään töihin, joten teen nyt näitä yrityksen hommia iltaisin ja viikonloppuisin", hän kertoo.

Valkealasta käsin koko Suomen alueella operoiva Nappa Machine Oy on nostolaitteiden asennukseen, huoltoon ja korjaukseen erikoistunut yritys. Päivätyökseen Lehtinen paiskii hommia raskaan kaluston puolella ja omassa yrityksessä on sitten työn alla vähän pienempiä koneita.

Yrityksen perustamisessa tärkein juttu oli huoltoajoneuvon varustaminen. Lehtisellä on kokemusta harrastepuolella autourheilun huoltohommista, sen perusteella oli helppoa hankkia oikeanlaisia työkaluja farmari Volvon takaosaan.

"Kun olin työnjohtajana Kotkan Raskasparilla, kuului työhöni myös asiakashankintaa. Tiesin jo etukäteen, että ensimmäisten asiakkaiden saaminen tulee olemaan uudelle yritykselle haastavaa. Siksi on ollut taloudellisesti helpompaa, kun olen näin aluksi palkkatyössä", hän pohtii.

 

Puskaradio auttaa eteenpäin

Huoltopalvelut Jaakko Lehtisen tärkein markkinointikanava on sosiaalinen media. Kouvolalaisissa Facebook-ryhmissä ihmiset vinkkaavat apua tarvitseville, että tämä mies lähtee autoapuun vaikka lauantai-iltana.

Sen jälkeen kaikki onkin yrittäjästä itsestä kiinni. Hyvät palvelukokemukset ja kilpailukykyinen hinta auttavat eteenpäin, samoin kuin erinomainen yrittäjäasenne. Virtaa näyttää olevan runsaasti yrittäjän kutsumusammattiin, sillä päivätyön jälkeen Lehtinen tekee usein toisen työvuoron itselleen.

"Kyllähän se valinnan vapaus on tässä yrittäjyydessä parasta. Kun voin itse päättää, miten paljon teen ja kaikki tulee itselle."

Haaveena oma autohalli

Lehtisen haaveena on, että jossain vaiheessa hänellä olisi varaa vuokrata myös työhalli autojen korjaukseen. Nyt hän hinaa vaativammissa jutuissa korjattavan auton kotinsa autotalliin, korjaa ja palauttaa sen asiakkaalle.

Entä liikkuva korjaamo, jääkö se sitten historiaan, kun sopiva halli löytyy?

"Ei missään tapauksessa, koko liikeideani perustuu siihen, että menen asiakkaan luo", hän lupaa.

Silloin harvoin, kun vapaa-ajalla yrittäjän hommia paiskova mies lähtee oikeille vapaille, hänet löytää todennäköisesti enduroharrastuksen parista. Sielläkin käsistään kätevä mies on omimmillaan.

"Vain noin 30 prosenttia on ajamista ja 70 prosenttia moottoripyörän rassaamista", hän kuvailee.

Teksti ja kuva:
Outi Myllymäki
Menoa Dmc Oy

Kiinnostaako sinuakin yrityksen perustaminen? Silloin yhteyshenkilösi on:

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top