Lapsuuden unelmat veivät laukalle

Jenni Kellola-Korhonen näki unen, jossa hänellä on oma kampaamo kylänraitin varrella. Kun hän ensimmäisen kerran vieraili Jaalassa myynnissä olevassa kampaamossa, hän tiesi tuon unen käyneen toteen.

Kouluikäisestä asti kampaajan ammatista unelmoinut kouvolalainen Jenni Kellola-Korhonen eteni tavoitteeseen mutkien kautta. Eläväiselle tytölle ei koulunkäynti juuri maittanut, lukuisat harrastukset kyllä: alakouluikäisenä hän soitti pianoa, yleisurheili, pelasi pesäpalloa ja ajoi myös kartingia. Kun kampaajakoulun ovet eivät heti avautuneet, hän opiskeli kaupallista alaa ja sen jälkeen keittiöalan ammattiin.

Mutta unelma kampaajan ammatista eli vahvana mielessä. Sopiva koulutuspaikka löytyi yksityisestä parturi-kampaajakoulusta Tampereelta. Vajaa vuoden kestävän koulutuksen haittapuolia on, ettei tuossa ajassa ehdi sisäistää riittävästi käsityöammatin niksejä. Jenni jatkoi kouluttautumista oppisopimuksella Kouvolan suositussa kampaamossa Tarantellassa.

"Siellä opin paljon tästä ammatista ja sain rohkeutta toteuttaa itseäni. Oppisopimuksen jälkeen olin muutamassa kampaamossa palkkatöissä ja vuokratuolilla yhteensä kuusi vuotta", hän kertoo.

Kun oman parturi-kampaamo JenniK-yrityksen perustaminen tuli ajankohtaiseksi, se oikea paikka löytyi lopulta Jaalasta. Kylä on suosittu kesämökkipitäjä, kesällä lomalaiset pitävät Jennin kiireisenä.

"Kinnon asiantuntija auttoi minut alkuun yrityksen perustamisessa. Kävin siellä juttelemassa ja katsoimme yhdessä läpi suunnitelmat ja rahoituslaskelmat. Siitä oli iso apu", hän kehuu.

 

Jenni on myös huomannut, että maalaisidylli on hänelle paras paikka yrittää.

"En voisi enää kuvitellakaan toimivani yrittäjänä jossain Kouvolan keskustan hälinässä. Rauhoittava ympäristö on minulle voimavara, josta en luovu."

Kampaamon rinnalle kosmetologipalvelut

Jennin kiinnostus uusia juttuja kohtaan sai hänet laajentamaan yritystään kauneuspalveluihin. Syksyllä 2020 hän aloitti työn ohella kosmetologin opinnot Kouvolan ammattiopistossa. Opintoihin menee jaksosta riippuen yhdestä kolmeen työpäivää viikossa.

"Onhan se ollut välillä rankkaa, mutta tosi mielenkiintoista. Meitä on päiväryhmässä kolme aikuisopiskelijaa, tuemme ja autamme toisiamme eteenpäin", hän kertoo.

Valmistuminen häämöttää vuoden 2021 lopussa. Jenni tekee jo harjoitushoitoja asiakkailleen, joten Jaalan kylässä toimii pieni kauneuskeskus. Tai itse asiassa hyvinvointikeskus, sillä samoissa tiloissa tarjoaa palvelujaan myös hieroja Tanja Viiperi.

Kun Jenni Kellola-Korhonen pohtii omia avujaan yrittäjänä, päällimmäiseksi nousee kyky lukea hyvin ihmisiä. Se on tärkeä ominaisuus palveluammatissa. Vastaavasti yrittäjyyden uuvuttava uhka, kyvyttömyys sanoa asiakkaille en ehdi, vaivaa myös Jenniä.

"Tämä on raskasta työtä, ehkä vanhemmiten opin asettamaan rajoja ja näin tukemaan omaa jaksamistani."

Tärkeä akkujen lataamispaikka on hänelle Heidi Vehviläisen hevostalli, jossa Jenniä odottaa ihana hoitoheppa Helmi. Jenni on aloittanut ratsastusharrastuksen vasta nelisen vuotta sitten.

"Tykkään tosi paljon eläimistä ja hevoset ovat aina kiehtoneet minua. Ratsastus opettaa minulle mielenhallintaa. Lapsena oli niin paljon muita harrastuksia, että vanhemmat laittoivat stopin ratsastuksen aloittamisen kohdalla. Nyt aikuisena olen voinut toteuttaa tämänkin unelmani."

Teksti ja kuva: Outi Myllymäki, Menoa Dmc

 

 

Kiinnostaako sinuakin yrityksen perustaminen? Silloin yhteyshenkilösi on:

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top