Kymen Granitella kolme pihakohdetta asuntomessuilla

JUTTUSARJA: KOUVOLAN ASUNTOMESSUT 2019

Ammattitaidolla toteutetut pihakiveykset nostavat talon arvoa.

Graniittituotteita ja pihakiviasennuksia tekevän Kymen Granite Oy:n asentajat tekivät ennen asuntomessujen avautumista pitkää päivää työskennellessään kaikkiaan kolmessa kohteessa. Toimitusjohtaja Mika Rahkonen kertoo asennusten hoituneen kuudessa viikossa, joihin sisältyi aikataulujen ja suunnitelmien jatkuvaa päivittämistä.

Kymen Granite toteutti asentomessuilla kolme pihaa. Yrityksen omia graniittituotteita, portaita, muuri- ja paasikiviä, terasseja, Haapalan punaista ja Myllykosken ruskeaa löytyy Muusikon talosta ja Villa Elementistä.

"Messutyömaalla omat työt on sovitettava muiden kohteissa työskentelevien kanssa yhteen niin, että kaikki saavat omat työnsä hyvässä järjestyksessä valmiiksi. Se tuo oman haasteensa toteutukseen", Mika Rahkonen sanoo.

"Aikataulun haasteellisuudesta huolimatta työt tulivat tehtyä suunnitelmien mukaan ja siinä aikataulussa kuin pitikin", kiittelee Mika Rahkonen asennustiimiä.

JALOSTUSASTE SANELEE HINNAN

Graniitti näyttää hyvältä uudiskohteissa, mutta sopii hyvin myös vanhoille pihoille.

"Kivi ei myöskään ole niin kallis materiaali, kuin luullaan. Ammattimaisesti suunnitellut ja toteutetut kivirakenteet nostavat kiinteistön arvoa ja ovat todella pitkäikäisiä", Rahkonen huomauttaa.

"Kiven hinta on riippuvainen jalostusasteesta. Sahattu ja poltettu graniitti on kalliimpi kuin raakalohkottu tuote. Esimerkiksi lohkottu graniittireunakivi on hinnaltaan hyvinkin kilpailukykyinen."

Kymen Granite Oy:n kaksi louhimoa sijaitsevat Kouvolassa; Haapalasta louhitaan punaista ja Myllykoskelta ruskeaa graniittia. Haapalan tehtaassa tuotetaan ympäristökiviä pihakäyttöön ja tarvekiveä toimitetaan myös ulkomaille: Kiinaan, Puolaan ja Liettuaan.

 

Kuvassa Mika ja Tiina Rahkonen Kouvolan asuntomessuilla heinäkuussa 2019

Teksti ja kuva: Kirsi Markkanen, heinäkuu 2019

Kun sinulla on yritysidea tai haluat kehittää yritystäsi, ota yhteyttä!

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top