Kunnallisjohdon seminaariväkeä Turun Logomossa 14.5.2024. Kuvaaja: Vesa-Matti Väärä

Kouvola on Suomen huippua hankinnoista tiedottamisessa

TIEDOTE 14.5.2024

Tuoreen Yrittäjien Kuntabarometrin mukaan yrittäjien kokemus Kouvolan elinkeinopolitiikan kokonaisuudesta on parantunut. Valtakunnan kokonaisrankingissa Kouvola on sijalla 12. 

Suomen Yrittäjien Kuntabarometri -kyselyllä kartoitetaan joka toinen vuosi kuntien ja yrittäjien yhteistyötä sekä elinkeinopolitiikan tilaa valtakunnallisesti, alueellisesti ja kuntakohtaisesti. Taloustutkimus toteutti kyselyn 12.2.–8.4.2024 ja siihen vastasi 9 627 yrittäjää eri puolilta Suomea. Kouvolassa kyselyyn vastaajia oli 157. Kuntabarometrin tulokset julkistettiin Suomen Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarissa Turussa tiistaina 14.5.2024.

Kouvolan elinkeinopolitiikka on parantunut vuodesta 2022

Vuoteen 2022 verrattuna Kuntabarometriin vastanneiden kokemus Kouvolan elinkeinopolitiikan kokonaisuudesta sekä kaikista kuudesta elinkeinopolitiikan osa-alueesta on parantunut. Barometrissa tutkitut elinkeinopolitiikan osa-alueet ovat infrastruktuuri, koulutus ja osaaminen, yrityspalvelut, kunnan hankintapolitiikka, päätöksenteon yrityslähtöisyys sekä elinkeinopolitiikan asema kunnassa.

Kouvolassa on tehty määrätietoista työtä julkisten hankintojen avaamiseksi paikallisille yrittäjille ja tämä työ näkyy myös Kuntabarometrin tuloksissa. Kiitos Kinnon aktiivisen hankinta-asiamiestoiminnan Kouvola on Suomen huippua tulevista hankinnoista tiedottamisessa sekä yritysten kutsumisessa vuoropuheluun.

Kokonaisuutena Kinnon tuottamia Kouvolan yrityspalveluita piti hyvinä tai erittäin hyvinä 40 % vastaajista.

Kymen Yrittäjien alueella vastaajayritykset ovat pieniä

Kymen Yrittäjien alueen vastaajissa korostuu entistä enemmän mikro- ja pienyrittäjien osuus. Kymenlaaksossa 85 % Kuntabarometriin vastanneista on yksinyrittäjiä tai mikroyrityksiä, jotka työllistävät enintään yhdeksän henkilöä. Vastaajista 81 %:n toimiala on joko palvelut (64 %) tai kauppa (17 %).

Kuntabarometrin tuloksiin voi tutustua Suomen Yrittäjien sivuilla

Kuvia Yrittäjien Kunnallisjohdon seminaarista Suomen Yrittäjien sivuilla
Kuvaaja: Vesa-Matti Väärä

 

Lisätietoja:

Pasi Miettinen, toimitusjohtaja, puh. 020 615 8814, pasi.miettinen@kinno.fi

 

Scroll to top