Aloittavalle yrittäjälle kevytyrittäjyys voi olla sopiva vaihtoehto

BLOGI 6.7.2021: Uusilla yrittäjillä on nykyään enemmän mahdollisuuksia valita tapoja toimia yrittäjänä. Digiosaajien lisääntyessä syntyy myös uudenlaisia palveluja ja niiden myötä kevytyrittäjyydestä on tullut yksi vaihtoehto muiden yritysmuotojen joukossa.

Kevytyrittäjyys on vielä uusi termi monille, johon osa voi törmätä satunnaisesti. Kevytyrittäjä on yksityishenkilö, joka toimii yrittäjämäisesti laskutuspalvelun kautta. Yleensä kevytyrittäjä toimii ilman omaa y-tunnusta eikä siis perusta omaa yritystä, mutta vaihtoehtona on myös toimia kevytyrittäjänä y-tunnuksen kanssa.

Miksi kevytyrittäjäksi ryhdytään?

Monesti kevytyrittäjäksi ryhdytään päätyön ohella ja se miksi kevytyrittäjyyden suosio on kasvussa, johtuu helppoudesta. Kevytyrittäjyys sopii henkilölle, joka haluaa aloittaa yrittäjyyttä sitoutumattomasti ja on epävarma, miten yrittäjyys lähtee käyntiin.

Helppous tulee siitä, että palvelun kautta tarvitsee vain lähettää omasta työstään asiakkaalle lasku. Kevytyrittäjäpalvelu hoitaa kevytyrittäjän puolesta laskutuksen eteenpäin ja tulojen maksun. Kevytyrittäjän ei tarvitse huolehtia kirjanpidosta, verojen maksusta tai muusta taloushallinnon työstä. Palvelun kautta voi myös vähentää materiaalikuluja. Jos haluat tutustua aiheeseen lisää, Laskutuspalvelu Poolin sivuilta löytyy lisää tietoa kevytyrittäjyyteen (linkki johtaa toiselle verkkosivustolle).

Välillä kuulen onnistumistarinoita kevytyrittäjiltä — moni on kertonut minulle, että kevytyrittäjyys on mahdollistanut siirtymisen täysipäiväiseksi yrittäjäksi kysynnän kasvettua. Vastaavasti kuulen myös henkilöitä, joille kevytyrittäjyys on sopivin yrittäjyysmuoto stressittömyyden vuoksi.

Kevytyrittäjä on ratkaisu yritysten väliaikaiseen työvoimatarpeeseen

Mitä enemmän yritykset ymmärtävät kevytyrittäjyyttä, sitä paremmin kevytyrittäjät työllistyvät.

Moni yritys ei varmaan ole tullut ajatelleeksi, miten hyvin kevytyrittäjät sopivat väliaikaisen työvoiman tarpeeseen. Kevytyrittäjät toimivat samaan tapaan kuin mikä tahansa alihankkija, joka toimii vaikka toiminimiyrittäjänä. Kevytyrittäjä laskuttaa työt yhdellä laskulla, jolloin yritykseltä jää palkkahallintoon liittyvät tehtävät pois.

Yritysmaailma on suuri ja erilaisia aloja on paljon, tästä syystä Kinno on ollut valmis auttamaan, jos meille tulee yrittäjyyteen liittyviä kysymyksiä. Kinnosta löytyy laajasti ymmärrystä erilaisista yrittäjyysmuodoista, siksi suosittelemme myös paikallisia kääntymään Kinnon puoleen, kun jokin muu yritysmuoto on sopivampi henkilölle.

Meillä Poolilla tavoitteenamme on auttaa yksityisiä henkilöitä yrittäjyyspolulle matalalla kynnyksellä ja saada sitä kautta enemmän yrittäjiä Suomeen.

 

Cristina Kauppinen
Palvelupäällikkö
Laskutuspalvelu Pooli

 

Aloittavia yrittäjiä ja kevytyrittäjiä Kinnossa palvelee:

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top