Kesäyrittäjä Rain Koikonen

Kesäyrittäjä Rain loihtii vaikka mitä virkkuukoukulla

Rain Koikonen on aina pitänyt käsitöistä. Kun hän kuuli opolta mahdollisuudesta hakea kesäyrittäjäseteliä, hän tarttui oitis mahdollisuuteen. Rain pitää erityisesti virkkaamisesta, jota on harrastanut jo muutaman vuoden.

Rain lupaa virkata vaikka housut, jos joku tilaa.

”Virkkaan vaikka mitä. Erityisesti tykkäisin, jos voisin virkata kesätyökseni jotain päälle puettavaa”, Rain kertoo ja esittelee itselleen virkkaamaansa kesäkassia. ”Voin virkata kyllä vaikka kassinkin, jos joku sellaisen haluaa, tai puseroita tai housuja”, Rain lupaa.

15-vuotias Rain on markkinoinut kesäyritystään toistaiseksi lähinnä kertomalla siitä kavereille. Vastikään Rain perusti myös Instagram-tilin markkinointikäyttöön.

Hinnoittelu on aiheuttanut pientä päänkivistystä. ”Täytyy ottaa huomioon materiaalien hinta, seurata työhön kuluvan ajan määrää ja miettiä, kuinka paljon yhdelle tunnille laittaa hintaa”, pohtii Rain.

”Olen sellainen luonne, että minulle voi olla hankalaa edetä muiden tahdissa. Siinä mielessä yrittäjyys voisi olla minulle ihan hyvä vaihtoehto myöhemminkin. Saisin päättää työajoista itse.”

Peruskoulunsa juuri päättänyt Rain on aikeissa itsenäistyä mahdollisimman pian ja toivoo pääsevänsä opiskelemaan Helsingin kielilukioon. ”Kesä menee virkatessa ja yritän rauhallisesti odottaa syksyä”, Rain summaa.

Rain, kuten muutkin Kouvolan kesäyrittäjät, kävi kesän korvalla Kinnon yritysneuvonnassa Timo Lehmusmetsän luona saamassa hyödyllisiä yrittäjyyteen liittyviä neuvoja.

 

Rainin Ig-tili: @rainjob123

Aloittavia yrittäjiä opastaa

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top