Kesäyrittäjä Dima Pullinen

Kesäyrittäjä Dimaa kiehtoo yrittäjän itsenäisyys

16-vuotias Dmitri Pullinen Valkealasta ryhtyi kesäyrittäjäksi, koska yrittäjyys tuntuu kiehtovalta ajatukselta kaiken kaikkiaan. Melkein kaikki Diman kaverit ovat kesätöissä, mutta yrittäjänä ei itseään työllistä kaveripiiristä kukaan muu.

Diman toimenkuvaan kuuluu mopojen, skoottereiden ja polkupyörien huollot ja erilaiset fiksaukset, pihatyöt, rakennusten huoltomaalaukset ja muut vastaavat työt. Työmaa sijaitsee Diman kotona, valkealalaisen rivitalon pihakatoksessa. ”Lauantaina minulla on palaveri meidän taloyhtiön kanssa huoltomaalauksien tekemisestä, olen aiemminkin tehnyt sellaisia täällä”, Dima kertoo.

Dima Pullinen pitää yrittäjyyttä motivoivana.

Parhaillaan juuri peruskoulunsa päättäneellä pojalla oli työn alla skootteri, josta piti korjailla kuminpolton aikaansaamia tuhoja, eli vaihtaa rengas ja tehdä myös maalaushommia. ”Yrittäjyys on siinä mielessä mielekästä, että kukaan ei ole komentamassa ja määräilemässä, vaan saan itse päättää. Lisäksi en tuota rahaa työnantajalleni, vaan tienaan kaiken itselleni”, perustelee Dima kesäyrittäjyyttä.

”Laskutan nyt Ukko.fi-palvelun kautta, mutta aion jatkossa hankkia oman toiminimen ja y-tunnuksen. Markkinoin tori.fissä ja tarkoitus on myös tehdä ja  jakaa mainoksia lähialueen kotitalouksiin.”

”Viime kesänä olin töissä kaverini isällä. Muun muassa istutin puita. Työkokemusta minulla siis on.”

Dmitri jatkaa koulunkäyntiä syksyn tullen lukiossa odotellen, että oma ala kirkastuisi. Vaikka yrittäjyys tuntuu nyt todennäköiseltä vaihtoehdolta aikuisenakin, myöntää Dima olevansa vielä niin nuori, että mitään kiirettä ei näiden asioiden kanssa ole.

Dima, kuten muutkin kesäyrittäjänuoret, on asioinut Kinnon yritysneuvonnassa Timo Lehmusmetsän luona kevään aikana muun muassa palveluidensa markkinointineuvoja saamassa.

Aloittavia yrittäjiä opastaa

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top