Keksintökilpailuista saatu tunnustus kannusti tuotekehittelyyn

Pyrovisio Oy:n yrittäjän Jouni Jokivirran kehittelemä voimalaitosympäristöön suunniteltu tarkastuskamera voitti Ideakymi -kilpailun keksintöpalkinnon vuonna 2021.

Myös Raino Kukkosen säätiö palkitsi Pyrovisio Oy:n innovatiivisten yritysten palkinnolla.

Keksinnön ansiona on, että uuden tarkastuskameran avulla voimalaitoskattilassa voidaan tehdä poltinhuoltoa aiempaa helpommalla tavalla. Polttolaitteiston paremman diagnostiikan ansiosta voimalaitokset voivat tehostaa toimintavarmuuttaan. Tuotteen kehittämiseen on tähän mennessä kulunut kaksi ja puoli vuotta, mutta nyt siinä on edetty julkaisuvaiheeseen.

”Kehittämistyön ansiosta tarkastuskamerasta on nyt rakennettu toisen sukupolven laitteisto, joka on suuri loikka asiakkaille myytävän tuotteen suuntaan. Tavoitteena on löytää yhteistyökumppani, jonka kanssa tehdä tuotteistus loppuun ja viedä tuotetta Euroopan markkinoille”, Jouni Jokivirta kertoo.

”Keksintökilpailuista saadut tunnustukset ja kannustukset auttoivat osaltaan viemään tuotekehittelyä eteenpäin. Niinkin paljon, että palkkasin myös ensimmäistä kertaa työntekijän viime kesäksi, Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa energiatekniikkaa opiskelevan nuoren, jonka kanssa projekti eteni hyvin."

Jokivirta katsoo toiveikkaana tulevaisuuteen, sillä tarkastuskameran menestyessä luvassa on tuoteperheen muodostavien ideoiden tuotteistaminen.

Kuva: Jouni Jokivirta.

www.pyrovisio.com

 

Innovaatioiden ja keksintöjen kanssa apunasi:

Jukka Antila

Antila Jukka

Yritysneuvoja
Innovaationeuvonta, kehittäminen
+358 20 615 6365
+358 40 488 4365
jukka.antila@kinno.fi

Scroll to top