Anneli Hyry koiransa kanssa

Kätilö Anneli Hyry on myös yrittäjä

Kätilönä Päijät-Hämeen keskussairaalassa toimivalla Anneli Hyryllä on noin 20 vuoden työuran ja jatkuvan kouluttautumisen ansiosta sekä yhdeksän lapsen äitinä vahvaa tietämystä ja kokemusta synnytyksestä. Hän on viime vuosina kouluttautunut luennoimaan synnytyspelosta ja valmentamaan synnytyspelkopotilaita. Teeman käsittelyyn hän tutustui toimiessaan kätilönä Ruotsissa, jossa Peloton synnytys -valmennukset on Hyryn mukaan aloitettu jo vuosia ennen Suomea.

”Synnytykseen tulevaa saattaa mietityttää ja pelottaa tilanteen hallinnan menettäminen. Siksi on tärkeää, että äideille tarjotaan mahdollisuus käsitellä synnytykseen liittyviä asioita jo ennakkoon”, Hyry kertoo. ”Annan keskusteluapua myös vaikeina aikoina, pettymyksissä, luopumisessa ja suruissa, kuten keskenmeno, kohtukuolema ja kätkytkuolema. Myös lapsettomuus hoitoineen tai vaihdevuosien tuomat muutokset voivat olla syy tulla keskustelemaan asiasta. Palvelun tarve ei katso ikää. Naisella saattaa olla synnytykseen liittyviä traumoja, joita hän on kantanut mielessään vuosia. ”

Hyry on havainnut, että julkisella puolella neuvolakäyntejä on vähennetty viime vuosina eikä synnytykseen tulevalla ole aina sukua tai ystäviä tukenaan. Vähitellen hänellä kypsyikin ajatus tarjota synnytykseen liittyvää palvelua täydennykseksi ja vaihtoehdoksi julkisen puolen palvelulle.

Hyppy sivutoimiseksi yrittäjäksi

Anneli Hyry kertoo, että ei ollut aiemmin kiinnostunut yrittäjyydestä, koska hänellä oli siitä negatiivinen käsitys. ”Kuvittelin, että yrittäjä on jatkuvasti töissä, vapaa-aikaa ei ole ja kaikki päättyy lopulta konkurssiin”, Anneli naurahtaa.

Toiminimen perustaminen oli vähän kuin vahinko, kun Hyryn tarvitsi laskuttaa Peloton synnytys-luentopalkkioita. Sertifioituna Peloton synnytys -kouluttajana Hyry luennoi tarvittaessa ympäri Suomea, sillä luennot onnistuvat myös ruotsiksi ja englanniksi. Luentojen lisäksi hän pitää synnytysvalmennuksia sekä pienryhmille että yksityisille henkilöille. ”Olen antanut itselleni pari, kolme vuotta aikaa kokeilla yrittäjyyttä sivutoimisesti. Pyrin pitämään kulut minimissä, ettei tule paineita. Tässä on ennen kaikkea kyse unelman toteuttamisesta”.

Hyry markkinoi palvelujaan yrityksensä kotisivuilla ja Instagram-tilillä. Sopimusneuvottelut yksityisen lääkäriaseman kanssa ovat juuri vahvistuneet yhteistyön käynnistymiseen. ”Lääkäriasemalta saan vuokratilat, yhteisen markkinoinnin ja ajanvarauksen. Saman katon alla ovat asiakkaitani varten myös laboratorio- ja gynekologipalvelut sekä valmennuksia ja luentoja varten sopivat tilat.”

”Yritystoimintani on edennyt viimeisen vuoden hitaasti ja olen siitä onnellinen. Tämä alku on ollut tiettyä yrittäjyyden prosessointia, jonka myötä olen saanut lisää itsevarmuutta.” Yrityksen perustamisesta hän sai tarpeellista perustietoa ja rohkaisua Kinnon yritysneuvoja Timo Lehmusmetsältä. Kävimme neuvonnassa huolella läpi liikeideaani. Kun välillä pohdiskelin, että uskallanko työn ohessa hypätä yrittäjäksi ja entäpä jos kaikki päättyy konkurssiin, niin Timo rauhoitteli ja rohkaisi, että hyppää vaan!”

katilokanssasi.fi

Kuva: Vapaa-aikanaan kätilö-yrittäjä Anneli Hyry rentoutuu mieluiten luonnossa liikkumalla.

Kiinnostaako yrittäjyys? Apunasi on

Timo Lehmusmetsä

Lehmusmetsä Timo

Yritysneuvoja
Yrityksen perustaminen
+358 20 615 5957
+358 40 483 2957
timo.lehmusmetsa@kinno.fi

Scroll to top